Bistrițean, trimis în judecată la două luni după ce a violat cu sălbăticie o femeie! Alți doi criminali își vor afla și ei soarta

Un tânăr din Bistrița-Năsăud a fost trimis în judecată de procurorii bistrițeni, după ce, în luna mai anul acesta, beat fiind, a violat cu sălbăticie o femeie. Agresiunea s/a petrecut chiar în gospodăria victimei, unde tânărul a pătruns în mod forțat. 

Nu este însă singurul caz de infracțiuni cu violență care a ajuns pe masa judecătorilor din Bistrița-Năsăud. O femeie care și-a ucis mama în urmă cu doi ani, dar și un bărbat care și-a lovit un consătean cu securea, au fost trimiși și ei în judecată.

 

Cu câteva zile înainte de Rusalii, Cristian Moroșanu, un tânăr de 27 de ani, a violat cu sălbăticie o femeie de 54 de ani din localitatea bistrițeană Blăjenii de Sus. Femeia locuia împreună cu fiica și ginerele ei și cei doi copii ai acestora, care în momentul incidentului nu se aflau acasă.

Tânărul, care venea de ani buni în diferite perioade de timp în Blăjenii de Sus pentru a avea grijă de turmele satului, lucrase în ziua respectivă în gospodăria femeii. Noaptea, după ce consumat băuturi alcoolice, acesta a vrut să doarmă pe o saltea din șura gospodăriei.

Femeia l-a auzit, a ieșit afară și l-a alungat, însă bărbatul nu a vrut să părăsească gospodăria. Atunci, femeia a luat o țeavă de fier și i-a dat în cap ciobanului. Cu capul spart, tânărul s-a înfuriat foarte tare și a urmărit-o pe femeie, a târât-o prin întreaga curte până în șură, unde a violat-o de mai multe ori.

O vecină a auzit țipetele femeii și l-a alertat pe ginerele acesteia, care a sunat la 112. Ulterior, tânărul a fost arestat preventiv.

La două luni de la incident, Cristian Moroșanu, aflat încă în arest preventiv, a fost trimis trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean. Tânărul este acuzat de violare de domiciliu și viol.

 

Și-a sugrumat mama, până a lăsat-o fără suflare

O altă persoană din Bistrița-Năsăud care a fost trimisă în judecată este Rodica Zubașcu, acuzată de omor. Potrivit procurorilor, în urmă cu doi ani, femeia și-a ucis mama „prin exercitarea de violențe fizice, respectiv prin sugrumare, prin lovire și prin comprimare a zonei toraco-abdominale a victimei„.

Deși fapta pare să fi fost comisă cu violență extremă, criminala nu a petrecut nici măcar o zi în arest preventiv, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud considerând că este suficientă aplicarea măsurii controlului judiciar.

 

L-a trosnit cu o secure

Un alt dosar instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud și care a ajuns pe masa judecătorilor, este cel în care este inculpat un bărbat din localitatea bistrițeană Poienile Zagrei, Iftene Teodor, acuzat de tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Potrivit procurorilor, în august 2015, Iftene Teodor s-a certat cumplit cu un consătean, pe care a încercat să îl lovească în cap cu o secure. Cel agresat, având prezență de spirit, a ridicat mâna și astfel și-a salvat viața, fiindcă a reușit să pareze lovitura. S-a ales însă cu leziuni grave și a ajuns la spital, unde a stat circa o lună și jumătate.

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, luna trecută, procurorii din Bistrița-Năsăud au soluționat în total 701 cauze, din care 64 au fost încheiate prin rechizitorii, prin care au fost trimiși în judecată 68 de inculpați. În 637 de cauze, cu 737 de făptuitori/suspecți/inculpați,  procurorii au dat soluții de clasare sau de renunțare la urmărirea penală.

Cele mai importante cauze soluționate, au fost cele prin care au fost trimiși  în judecată inculpați care au comis infracțiuni cu violență sau vizând regimul fiscal ori libertatea sexuală.  

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.