Bistrițenii aflați în izolare la domiciliu, verificați de forțele de ordine și Instituția Prefectului

Peste 170 de polițiști, jandarmi, angajați ai Direcției de Sănătate Publică și Poliției Locale acționează în județul Bistrița-Năsăud pentru a verifica dacă persoanele aflate în izolare la domiciliu respectă această măsură.

 

Potrivit ultimelor decizii luate la nivel național, persoanele care sunt plasate în izolare la domiciliu și nu respectă regimul impus de autorități vor fi transferate automat în carantină instituționalizată, acolo unde se asigură pază. Cei care nu respectă măsura izolării la domiciliu riscă și pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amendă. Sancțiunea contravențională poate ajunge la 5.000 lei.

IPJ Bistrița-Năsăud verifică și declarațiile persoanelor venite din străinătate. De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier însoțesc autoturismele și iau toate măsurile necesare pentru ca persoanele față de care a fost dispusă carantina să ajungă în siguranță la destinație.

Pe lângă polițiști, jandarmi, inspectori sanitari și polițiști locali, în Bistrița-Năsăud, efectuează verificări și angajații Instituției Prefectului. Aceștia apelează zilnic persoanele aflate în izolare pentru a le aduce acestora la cunoștință obligațiile și responsabilitățile pe care le au pe perioada celor 14 zile în care se află în izolare la domiciliu.

Și efectivele ISU Bistrița-Năsăud desfășoară misiuni de transport persoane, misiuni de decontaminare tehnică și personal și asigură corturi pentru triaj epidemiologic.

Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud asigură zilnic misiuni de transport analize medicale, asistență medicală la domiciliu pentru persoane din izolare sau carantină, decontaminare tehnică pentu resursele proprii.

În acest context, autoritățile atrag atenția asupra faptului că toți cetățenii au obligația de a respecta măsurile luate la nivel central.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.