Aproape 1.400 de bistrițeni în izolare la domiciliu sau carantină! Polițiștii au dat amenzi de aproape 90.000 lei celor care nu respectă măsurile impuse

Aproape 1.400 de persoane se află în izolare la domiciliu sau în carantină, anunță autoritățile din Bistrița-Năsăud. Pentru nerespectarea obligațiilor privind izolarea 13 persoane au fost amendate, iar 7 societăți comerciale au fost sancționate pentru abateri.

 

Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în județ sunt la această oră:
– 127 persoane în carantină
– 1245 persoane în izolare la domiciliu

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, tuturor persoanelor aflate în carantină la momentul de față, le-au fost prelevate probe pentru testarea CoVid-19. S-au primit 97 de rezultate negative, iar rezultatele celorlalte persoane este în așteptare.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud execută zilnic misiuni de ordine publică în proximitatea locațiilor de carantinare. De asemenea, jandarmii execută pe raza județului, acțiuni pentru monitorizarea prezenței persoanelor izolate la domiciliu în echipe mixte cu IPJ BN și în patrule independente.

În ziua de 22.03.2020, intervalul 08.00 – 23.00,  jandarmii au executat în patrule independente în contextul acțiunilor de prevenire COVID 19 și au efectuat controale în 8 localități – 31 de locații, verificănd 83 de persoane.

În acest moment sunt angrenați în misiuni de prevenire COVID 19, un număr de 71 de jandarmi, astfel: misiuni de pază si protectie la centrele de carantinare, în patrule mixte cu poliția și în patrule de jandarmi – pentru verificări la domiciliu ale persoanelor izolate.
Totodată, jandarmii execută acțiuni specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

Și polițiștii din Bistrița-Năsăud acționează în permanență pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, politistii bistrițeni au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 921 de persoane, nefiind constate nereguli. De asemenea, 424 de societăți comerciale au fost controlate pentru asigurarea suspendării activității, fiind aplicată o sancțiune contravențională cu avertisment.

Polițiștii bistrițeni continuă să acționeze integrat, în echipaje mixte cu jandarmi și polițiști locali, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Bistrița-Năsăud cu persoane care revin din afara granițelor României.

În acest moment sunt angrenați în misiuni de prevenire COVID-19, un număr de 170 de agenți ai IPJ și Poliția Locală.

Până la această dată, ca urmare a nerespectării obligațiilor privind izolarea, polițiștii din Bistrița-Năsăud au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.100 de lei. De asemenea, pentru abaterile constatate cu ocazia verificărilor efectuate la societăți comerciale, au fost aplicate 7 sancțiuni, în valoare de 70.100 de lei.

În total, în data de 22.03, polițiștii bistrițeni au efectuat un număr de 295 controale.

Angajații Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud țin permanent legătura cu persoanele aflate în izolare și se asigură zilnic de condițiile bune ale acestora, le oferă consultanță și, în același timp, îi informează cu privire la obligațiile și responsabilitățile pe care acestea le au pe timpul celor 14 zile de izolare.

ISU Bistrița-Năsăud desfășoară misiuni de transport persoane, misiuni de decontaminare tehnică și personal și asigura corturi pentru triaj epidemiologic.

SAJ Bistrița-Năsăud asigură zilnic misiuni transport analize medicale, asistenta medicala la domiciliu pentru persoane din izolare sau carantină, decontaminare tehnica pemtru resursele proprii.

DSP Bistrița-Năsăud asigură zilnic servicii de permanență pentru public, precum și de verificări ale persoanelor aflate în carantină. De asemenea, angajații DSP răspund sesizărilor telefonice prin anchete în teren.
Toate structurile din dispozitivul de ordine publică sunt la datorie și acționează în sistem integrat.

Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19!
Pentru informațiii despre noul Coronavirus vă rugăm accesați pagina: https://bn.prefectura.mai.gov.ro/informatii-referitoare-la-coronavirus/
Pentru date actualizate în timp real despre țările vizate, accesați link-ul http://www.cnscbt.ro/), respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”.
Vă rugăm să nu uitați de num[rul de telefon 0800800358 – linia verde, unde cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19.
Programul de funcţionare al TELVERDE este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE. 
De asemenea, puteți apela și numerele de permanență ale Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud: 0263217337 și 0263217309 – telefoanele la care cetățenii care se întorc din străinătate în județul Bistrița-Năsăud pot primi lămuriri legate de transport/izolare/carantinare, după caz.
În continuare insistăm să respectați măsurile transmise de autorități și să vă informați doar din surse oficiale!„, transmite Instituția Prefectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.