Bistrițenii s-au debarasat de peste 10 t de DEEE! Ce pot face în continuare

Peste 10 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) au fost colectate selectiv și trimise la reciclare de pe raza municipiului Bistrița, în urma unei acțiuni organizată de RoRec și operatorul local de salubritate. 

 

 

În perioada 13-20 octombrie 2018, în Bistrița a avut loc o acțiune de informare și colectare a deșeurilor electrice și electronice, organizată de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec și operatorul local partener, cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice.

În urma acestei acțiuni, peste 10.000 de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate selectiv și trimise la reciclare.

Cetățenii din Bistrița  s-au debarasat corect de aparatele electrice fie ducându-le la punctele de colectare provizorii din oraș, fie apelând TelVerde 0800 444 800 – serviciul gratuit de preluare de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție a deșeurlor electrice, contribuind astfel la colectarea celor aproximativ 250.000 kg de deșeuri electrice strânse în total, la nivel național, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice. Șapte dintre participanții din Bistrița au fost norocoșii câștigători ai premiilor puse în joc la tombola organizată cu ocazia acțiunii.

Evenimentul desfășurat în Bistrița a stârnit interesul a aproape 50 de cetățeni care au apelat TelVerde 0800 444 800 în căutare de informații despre acțiunea de informare și colectare a DEEE desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice„, arată organizatorii acțiunii.

Cetățenii care nu au participat la această acțiune de colectare și vor să scape de deșeurile electrice din casă sau de la birou, pot apela gratuit la TelVerde 0800 444 800 – serviciul de colectare gratuit de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție.

Acesta este un SERVICIU PERMANENT de care cetățenii din Bistrița pot beneficia, printr-un simplu apel la TELVERDE 0800 444 800!

Conform procedurii de funcționare a serviciului, după ce ați făcut o comandă la TelVerde 0800 444 800, veți fi contactat de Serviciul Local de Colectare Bistrița. Împreună veți stabili ziua şi intervalul orar în care va avea loc ridicarea deşeurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucrătoare, din ziua următoare înregistrării unei comenzi în call-center. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare. TelVerde 0800 444 800 este un număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00„, mai precizează reprezenații RoRec.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământuluide efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice. Acestea au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, afectează tuturor sănătatea.

Aceasta este o inițiativă dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 27 de membri ai săi, care a implicat în jur de 50 de organizații diferite din 30 de țări din întreaga lume. Scopul evenimentului a fost de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.