Bistrițenii vor stabili numele noii săli polivalente din Complexul Sportiv Wonderland. Oricine poate face propuneri

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a lansat o provocare către bistrițeni. Acesta le solicită cetățenilor să facă propuneri referitoare la numele pe care îș va purta viitoarea sală polivalentă care ar putea fi construită în Complexul Sportiv din Unirea. 

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat, recent, într-o ședință extraordinară, un proiect de hotărâre care prevede predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, a amplasamentului pentru realizarea obiectivului de investiții Complex Sportiv în localitatea componentă Unirea. De asemenea, a fost aprobat și studiul de fezabilitate pentru acest proiect.

Cu acest prilej, președintele instituției, Emil Radu Moldovan, a lansat și o provocare pentru bistrițeni, aceea de a alege numele viitoare săli.

Într-o postare pe pagina personală de pe o rețea de socializare, președintele CJ Bistrița-Năsăud a anunțat că din totalul propunerilor care se vor face se vor selecta 3, iar una dintre cele 3 va da numele noii săli. ”Pentru că țin la foarte mult la opiniile oamenilor, vreau să le lansez o provocare bistrițenilor: până la finalul săptămânii vă invit să comentați la această postare cu numele care vi se pare cel mai potrivit pentru viitoarea Sală Polivalentă din Bistrița! Ulterior, vă voi invita să alegeți numele viitoarei Săli Polivalente dintr-o selecție de 3 cele mai propuse denumiri!”, a precizat Moldovan.

În ceea ce privește noul Complex Sportiv din zona Wonderland, Unirea, acesta va cuprinde următoarele:

 1. O Sală Polivalentă cu o capacitate de 2.675 locuri, cu regim de înălțime variabil:
  ▪ Corp cazare cu regim de înălțime P+4E, H=15.30 m;
  ▪ Sală de sport cu regim de înălțime P+2, H=13.04 m;
  ▪ Sală de sport- incintă de joc cu regim de înălțime P, Hmax=19 m;
 2. Terenuri de sport exterioare:
  ▪ Pistă de alergare;
  ▪ 1 teren de handbal;
  ▪ 1 teren de basket;
  ▪ 1 teren de tenis;
 3.  Anexe terenuri de sport exterioare:
  ▪ Vestiare și grupuri sanitare;
  ▪ Cabinet medical;
  ▪ Birouri administrative;
  ▪ Spații tehnice;
  ▪ O zonă de tribune;
 4. Amenajări exterioare urbane și peisagere cuprinzând parcaje, alei pietonale și carosabile.

Valoarea estimată pentru realizarea acestei investiții este de circa 90 de milioane de lei, finanțarea urmând să fie asigurată prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va aloca, din bugetul propriu, suma de un milion de lei pentru asigurarea racordurilor la utilități și sistematizarea terenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.