Bogdan Ivan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean: ”Bistrița-Năsăud a atras peste 66 la sută din toate sumele alocate pe Programul Operațional Regional pentru finanțarea drumurilor județene din România!”

Bogdan Ivan

Peste 1,3 miliarde de euro au intrat în județul Bistrița-Năsăud începând cu anul 2012 și până în prezent prin intermediul proiectelor implementate sau aflate în implementare atât la nivelul Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, cât și la unitățile administrativ-teritoriale din județ, spun reprezentanții CJ B-N. Sume importante au fost accesate la capitolul infrastructură rutieră, aici fiind înregistrată o performanță, potrivit reprezentanților instituției: ”Bistrița-Năsăud a atras peste 66 la sută din toate sumele alocate pe Programul Operațional Regional pentru finanțarea drumurilor județene din România”.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan, a făcut o radiografie a investițiilor realizate începând cu anul 2012 la nivelul județului, precizând că în acest interval – 2012 – 2019 – au fost obținute fonduri în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

La Consiliul Județean au fost promovate o serie de proiecte care au depășit cu mult așteptările din 2012 și cele din 2016. Acest lucru a fost posibil datorită, pe de o parte, eficienței administrative locale, iar pe de altă parte, fondurilor europene și guvernamentale care s-au alocat în această direcție. Am făcut o sinteză a tuturor sumelor intrate în mod direct în județul Bistrița-Năsăud ca și investiții publice, atât ale Consiliului Județean, cât și ale primăriilor și am ajuns la sume totale care ating 1,3 miliarde de euro. Vorbim de proiecte implementate, în implementare sau pentru care s-au semnat ori sunt în curs de semnare contracte de finanțare. Asta pe perioada 2012 – 2020 -2021 ca și trecere” a declarat Bogdan Ivan, într-o emisiune a unui post local de televiziune.

Potrivit sursei citate, în acest interval au fost modernizați peste 300 de km de drumuri județene. ”Concret, pe primul loc din punct de vedere al tuturor calculelor noastre sunt drumurile. Între 2012 și 2016 au fost modernizați 192,5 km de drumuri județene. Din 2016 până în 2018 au fost modernizați alți 136 de km de drumuri județene. Acum se lucrează la încă 102 km de drumuri județene” a mai adăugat Ivan. Astfel, dintr-un total de 714 km de drumuri județene, 431 au fost deja modernizați sau sunt în plin proces de modernizare.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a precizat că ”peste 66 la sută din toate sumele alocate pe Programul Operațional Regional pentru finanțarea drumurilor județene din România au fost câștigate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Vorbim de 105 milioane de euro care au fost atrași în județul nostru după o bătălie cu toate județele din România pentru finanțarea de drumuri județene”. 

Totodată, Bogdan Ivan mai afirmă că primarii de comună din județul Bistrița-Năsăud, indiferent de culoarea lor politică, sunt pe primul loc în România în ceea ce privește atragerea de fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. ”Primarii de comună din Bistrița-Năsăud au depus prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, pe ultimul exercițiu financiar, 3.024 de proiecte, acest lucru înseamnă că sunt pe primul loc în România. Clasamentul a fost făcut de Institutul Național de Statistică” a declarat Bogdan Ivan.

În ceea ce privește bugetul propriu al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pe anul 2019, acesta ar urma să fie mai mare cu 25 la sută față de cel din 2018, practic ar urma să crească de la 137 milioane de lei la 183 de milioane de lei, cu aproximativ 10 milioane de euro mai mult decât în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.