Șapte candidați luptă pentru a obține un post de asistent medical generalist la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Concurență mare pentru un post de asistent medical generalist la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Sunt șapte candidați pe un singur loc, iar conducerea unității medicale a schimbat din acest an metodologia de organizare a concursului, astfel că toți candidații vor trece printr-o evaluare mult mai complexă. 

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a scos la concurs 21 de posturi de asistent medical generalist debutant la diferite secții din cadrul unității medicale. Pentru aceste posturi au fost admise 158 de dosare, ceea ce înseamnă că pentru un singur post candidează șapte persoane, așa cum Realitatea de Bistrița a arătat AICI.

Deși unitatea medicală a anunțat că a fost schimbată metodologia de concurs, candidații nu au fost speriați de acest lucru și s-au înscris în număr mare la concurs. Ideea de a schimba metodologia concursului a fost lansată în spațiul public, anul trecut, chiar de către managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, care a afirmat că aceasta era învechită și nu se plia pe actualul profil al spitalului.

De asemenea, la baza acestei decizii a stat și faptul că, potrivit managerului, anii trecuți au existat situații în care candidații, deși au făcut 3 ani de școlarizare și practică, nu dețineau cunoștințe de bază. ”Am constatat cu uimire că există din păcate candidați care, după 3 ani de scolarizare, cu practică obligatorie, nu știu completa o foaie de temperatură” a precizat Gabriel Lazany în anul 2018, motiv pentru care a luat măsuri pentru a schimba metodologia de organizare a concursurilor.

Astfel, din acest an, toți candidații pentru unul dintre posturile vacante din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița vor trece printr-o evaluare mult mai complexă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.