Cărți donate de elevii bistrițeni pentru ”Biblioteca de acasă” din Baza Aeriană Kandahar (FOTO)

Cadre didactice și elevi ai unor unități de învățământ din municipiul Bistrița au dorit să contribuie la dezvoltarea ”Bibliotecii de acasă” din Baza Aeriană Kandahar. Aceștia au reușit să adune circa o sută de volume, pe care le-au donat și care vor putea fi citite de militarii care participă la misiuni în Afganistan.

Inițiativa unei astfel de acțiuni i-a aparținut unui profesor de Geografie de la Colegiul Tehnic Infoel – Cristina Rusu. Acestui demers, pe lângă elevi de la Colegiului Tehnic Infoel, s-au alăturat și elevi ai Colegiului Tehnic ”Grigore Moisil”, Școlii Gimnaziale nr.1 și ai Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” din Bistrița.

Potrivit Brigăzii 81 Mecanizate ”General Grigore Bălan”, ”comandantul Batalionului Protecția Forței ”Șoimii Carpaților”, locotenent colonel Dan – Valer Orza, a mulțumit tuturor celor implicați în acest proiect pentru efortul și inițiativa lor, în timp ce elevii le-au urat misiune ușoară militarilor bistrițeni, care urmează să participe la Misiunea Resolute Support din Afganistan, începând cu sfârșitul lunii iulie a acestui an”.

Căpitanul Florin Jianu, din cadrul Batalionului Protecția Forței ”Vulturii Carpaților” este cel care a inițiat acest proiect, prin care în Baza Aeriană Kandahar a fost amenajată o bibliotecă pentru militarii români, pe care îi place să o numească ”Colț de Românie”. 

 Foto: Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.