Concursul ”Sanitarii pricepuți” și-a desemnat câștigătorii (FOTO)

În perioada 18 – 19 iulie 2018, în tabăra de la Poiana Pinului, județul Buzău a avut loc cea de-a 54-a ediție a Concursului Național de Sănătate și Prim Ajutor „Sanitarii Pricepuți”, la care au participat și elevi ai Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” din Bistrița.

Au participat 43 de echipaje provenite din întreaga țară, formate din cinci elevi de liceu și un profesor însoțitor. Timp de două zile, elevii au avut ocazia să își demonstreze abilitățile teoretice și cele practice în domeniul acordării primului ajutor într-o competitie ce a încercat să se apropie cât mai mult de cazuri reale de accidentări ce pot avea loc acasă, la școală, în parc sau pur și simplu în viata de zi cu zi.

Și județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat la acest concurs de o echipă formată din liceeni ai Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”, care au câștigat etaja județeană a competiției ”Sanitarii Pricepuți”. Elevii au fost coordonați de prof. Duța Moldovan.

La finalul celor două zile de concurs au fost desemnați și câștigătorii. Astfel pe locul I s-au clasat elevii Liceului Teoretic „Școala Europeană” din București, Sectorul 1, urmați de echipajul din județul Vaslui, care a ocupat locul al II-lea, cel de-al III-lea loc fiind ocupat de echipajul ce a reprezentat județul Mehedinti.

Sanitarii Pricepuți” este singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor de bază care se desfășoară în școlile din Romania din anul 1962.

La concurs poate participa, benevol, orice elev din învățământul gimnazial (clasele V-VIII) și liceal (clasele IX-XII).

Concursul este organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România, împreună cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul Sănătătii Publice și Ministerul Administrației și Internelor.

FOTO: Crucea Roșie Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.