Un cetățean chinez a fost depistat de poliţiştii de imigrări în timp ce muncea ilegal la o societate comercială din județul Bistrița-Năsăud. În cazul bărbatului s-a luat măsura returnării și, în plus, în următoarele 6 luni acesta nu va mai putea călca în România. Cu sancțiuni s-a ales și angajatorul bărbatului. 

Cetățeanul chinez a fost descoperit în cadrul unui control desfășurat de Biroul pentru Imigrări Bistriţa-Năsăud pe linia combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor.

”În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat un bărbat, în vârstă 36 de ani, din China, care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale, la o societate comercială cu obiect de activitate în domeniul comerţului cu amănuntul al produselor nealimentare, nerespectând scopul pentru care i s-a acordat dreptul de şedere pe teritoriul ţării”, arată Biroul pentru Imigrări Bistriţa-Năsăud într-un comunicat de presă.

Poliţiştii de imigrări i-au revocat dreptul de şedere temporară pe teritoriul României şi au emis pe numele acestuia o decizie de returnare prin care are obligativitatea de a părăsi ţara noastră în termen de 30 de zile. Totodată, la ieşirea din ţară, pe numele său va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

În plus, și reprezentanţii societății comerciale la care a fost depistat cetățeanul chinez au fost sancționați de către poliţiştii de la imigrări cu amendă în valoare de 10.000 lei.