O sută de tineri din mai multe județe ale țării participă la cea de-a VII-a ediţie a Taberei Naţionale Militare de Vară care se desfășoară în staţiunea Sângeorz-Băi.

Deschiderea oficială a taberei a avut loc pe data de 4 august și până pe 9 august, participanții au ocazia să învețe diferite tehnici de autoapărare și supraviețuire de la specialiști în acest domeniu. Tabăra este organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud în colaborare cu Garnizoana Bistriţa şi clubul CS Karate Bistriţa.

Potrivit organizatorilor, în cadrul taberei, tinerii încep ziua în pas de defilare, după care participă la diferite activități menite să îi învețe cum să se descurce în situații critice.

Publicată de C.S. Karate Bistrița pe Luni, 5 august 2019

Astfel, adolescenții învață câteva dintre tehnicile de bază de autoapărare, precum și tehnici de supravieţuire în condiţii de izolare – inclusiv cum să aprindă focul, să își prepare hrana sau să se orienteze în cazul în care se rătăcesc. Totodată au șansa să participe la cursuri de escaladă sau tir sportiv.

În plus, în cadrul programului taberei a fost prevăzută și o vizită la o stână din Munții Rodnei, unde copiii au avut ocazia să guste diferite produse tradiționale.

La această tabără s-au înscris inițial circa 120 de copii, dintre aceștia fiind selectați 100. Participanții au vârste cuprinse între 12 şi 18 ani și sunt din judeţe precum Bistrița-Năsăud, Sibiu, Mureș, Iași, Olt, Dolj și București.

FOTO/VIDEO: C.S. Karate Bistrița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.