Bistrițean urmărit internațional de procurorii austrieci pentru trafic de droguri, reținut și arestat preventiv

Un bistrițean, urmărit internațional de autoritățile judiciare austriece, cercetat pentru trafic de droguri în formă continuată, a fost reținut, marți de polițiști. Bărbatul a fost dus, miercuri, în fața magistraților de la Curtea de Apel Cluj, care au admis executarea mandatului de arestare preventivă.

 

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Bistrița, care era urmărit internațional după ce autoritățile judiciare austriece au emis, încă din 18 iulie, un mandat european de arestare pe numele său, pentru trafic de stupefiante în formă continuată, a fost reținut, marți, de polițiștii bistrițeni.

În cursul zilei de ieri, acesta a fost prezentat  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj care a emis ordonanţa de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să prezentat la Curtea de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale„, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Bistrițeanul a fost încarcerat, deocamdată, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Bistriţa-Năsăud.

Miercuri dimineață, magistrații Curții de Apel Cluj au admis punerea în executare a mandatului european de arestare și urmează.

Admite cererea formulată de autorităţile judiciare din Austria cu privire la executarea mandatului european de arestare emis în data de 18 iulie 2019, de către Parchetul din Graz – Austria, procuror N. L., faţă de persoana solicitată G. V. C. A. (…), în vederea efectuării urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de stupefiante în formă continuată, prev. de art. 28a alin. 2 din Legea stupefiantelor din Austria şi, în consecinţă:

În baza art. 104 alin. 6 din Legea nr. 302/2004, republicată în 2019, dispune luarea măsurii arestării în vederea predării persoanei solicitate G. V. C. A. pe o durată de 30 zile, începând cu data 07 august 2019 şi până la data de 05 septembrie 2019. Dispune emiterea mandatului de arestare faţă de persoana solicitată G. V. C. A.

Constată că persoana solicitată G. V. C. A. nu a fost de acord cu predarea şi că nu a renunţat la regula specialităţii, conform art. 104 alin. 5 din Legea 302/2004, republicată în 2019.

În baza art. 104 alin. 6 din Legea 302/2004, republicată în 2019, dispune predarea persoanei solicitate G. V. C. A. către autorităţile judiciare din Austria.

În baza art. 98 alin. 2 din Legea nr. 302/2004, republicată în 2019, cetăţeanul român este predat cu condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate faţă de acesta, să fie transferat în România pentru executarea pedepsei.

Constată că persoana solicitată G. V. C. A. a fost reţinută din data de 06 august 2019, ora 13:25 şi până la data de 07 august 2019, ora 09:00. În baza art. 88 din Legea 302/2004, republicată în 2019, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 07 august 2019, ora 09:00, în prezenţa persoanei solicitate„, este decizia pronunțată miercuri de magistrații Curții de Apel Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.