Comercianții de flori din Bistrița-Năsăud, controlați de polițiști! Amenzile au depășit 100.000 lei

Peste 40 de operatori economici din Bistrița-Năsăud au fost verificați, la finele săptămânii trecute, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. În urma controalelor, oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de peste 100.000 lei.

 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au organizat, în perioada 7-8 martie, acțiuni pentru prevenirea fenomenelor ilicite din domeniul comerțului ilicit cu flori, produse ornamentale și accesorii, pe raza întregului județ. Acțiunile au avut ca scop prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în urma controalelor și a verificărilor de specialitate efectuate la peste 40 de operatori economici, au fost constatate și aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 106.500 lei. Din numărul total al amenzilor, 30 au fost aplicate pentru comerț ilicit, iar două și 2 conform normelor legale care prevăd obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

„Totodată, cu ocazia activităților desfășurate a fost confiscat numerar în sumă de 705 lei”, mai precizează reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, polițiștii de la investigarea criminalității economice anunță că vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ.

 

sursă foto: tion.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.