Comerțul ilicit, taxat de polițiști! Amenzile s-au cifrat la aproape 50.000 lei

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au aplicat, marți, amenzi de aproape 50.000 lei, în urma unor controale pe linie economică efectuate la câteva zeci de agenți economici din județ. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru derularea unor activități comerciale ilicite.

 

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, au acționat pentru prevenirea faptelor ilicite, din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație, dar și pentru verificarea modului de respectare a măsurilor adoptate prin Ordonanțele Militare.

Astfel, 35 de operatori economici – persoane fizice și juridice – au fost verificați de polițiști, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de totală de 47.000 lei.

Ca măsură complementară, a fost confiscat numerar în sumă de 341 lei și produse pentru care operatorii economici nu au putut justifica proveniența legală (alcool și țigarete), în valoare de peste 1.500 de lei.

Din totalul amenzilor, 21, în valoare totală de 45.000 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar una, în valoare totală de 2.000 lei, a fost aplicată pentru că agentul economic verificat nu avea casă electronică de marcat fiscalizată, conform prevederilor legale. De asemenea, au fost aplicate două avertismente pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.