Complexul Wonderland va fi dotat și cu o instalație de tip alpine coaster

Primăria Bistrița continuă investițiile în Complexul Wonderland din Unirea, acolo unde, recent, au fost finalizate lucrările de amenajare a unui parc tematic de aventură cu trasee, panouri de cățărare și tiroliene. Administrația locală intenționează să amplaseze în zonă și o instalație de tip alpine coaster. 

Investițiile din Complexul Wonderland nu se opresc, întrucât reprezentanții autorităților locale caută în continuare soluții pentru a oferi bistrițenilor mai multe posibilități de a își petrece timpul liber și în sezonul estival.

Astfel că, în viitor, în Complexul Wonderland va fi amplasată și o instalație de tip alpine Coaster, care ar putea fi folosită atât vara, cât și iarna, dacă temperaturile permit acest lucru.

În partea dreaptă a cablului, pe direcția de urcare vrem să instalăm ceea ce se numește un coaster. Un alpine coaster, mai exact o sanie pe șină, pentru că practic este o șină din metal ridicată la 50 – 80 de cm față de pământ, pe niște suporți și pe acea șină se montează niște sănii, care coboară acum un deal. Intenționăm să facem această șină. La început ne gândeam să o facem pe pistă, dar apoi ne-am dat seama că acea șină poate să fie folosită și iarna dacă nu avem zăpadă și temperaturile nu sunt de – 10 grade, pentru că la -10 grade să cobori pe acea sanie e destul de frig. Dar dacă sunt temperaturi ca acum, putem folosi liniștiți instalația. O să facem investiția respectivă, să completăm, să avem și varianta de vară. Costurile ar fi undeva în jurul cifrei de 700.000 de euro. Nu este foarte ieftin, dar nu este un capăt de țară pentru a valorifica o instalație așa cum avem noi” declara, în urmă cu câteva luni, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, în legătură cu o astfel de investiție, pe care o estima la aproximativ 700.000 de euro.

Reprezentanții municipalității spun că și acest proiect se va realiza, însă lucrările ar putea fi finalizate abia anul viitor. ”Urmează ca anul viitor să facem și pista pentru downhill și Alpine coaster, care va fi finalizat undeva la sfârșitul anului viitor”  a declarat viceprimarul Cristian Niculae, în momentul în care a prezentat Aventura Park.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.