Un consilier local din Bistrița a ținut să îi felicite pe români pentru votul lor din timpul referendumului pentru revizuirea Constituției. În opinia acestuia, românii au dovedit că sunt inteligenți prin faptul că nu au căzut în plasa politicienilor.

Consilierul local Mircea Archiudean a postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare un mesaj referitor la referendum. ”Constatăm cu satisfacție, la încheierea acestui referendum, că românii au dovedit din nou că sunt un popor inteligent, echilibrat, european și modern. Nu au căzut în capcana întinsă de niște politicieni desprinși de realitate, au arătat că trăiesc în contemporaneitate și că au cu totul alte priorități, preocupari si interese. Dacă a meritat să cheltuim pentru aceasta 43 de milioane de euro rămâne de acum să judece fiecare” a precizat Archiudean.

Totodată, consilierul local a mai afirmat că în plan local, ecologiștii au fost singurii politicieni
care, propunând boicotarea referendumului, au anticipat și au exprimat limpede poziția majorității covârșitoare a românilor.

”Ne bucurăm că în județul Bistrița-Năsăud această majoritate a fost de 73% , cu ocazia referendumului. Îi asigurăm pe toți că ecologiștii vor rămâne asemenea majorității românilor, pro-europeni, realiști și cu picioarele pe pământ. Dacă la acest referendum soluția corectă a fost cea a boicotării , la viitoarele alegeri desigur că îi așteptăm în număr mare pe toți la vot … ” a mai completat ecologistul bistrițean.