Consilier local bistrițean: Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și drepturi! Validarea referendumului ne va arunca în hăul perioadei staliniste! NU PARTICIP!

Consilierul local PER Teodor Mârza a anunțat că nu va participa la referendumul care va avea loc în zilele de 6 și 7 octombrie. Acesta își argumentează opțiunea, citând din Declarația Universală a Drepturilor Omului. În acesta context, Teodor Mârza arată că referendumul pentru familie contravine prevederilor acestui document, adoptat de Adunarea Generală a ONU, pe 10 septembrie 1948.

Teodor Mârza, consilier local al Partidului Ecologist Român în Consiliul Local Bistrița, și-a făcut publică poziția față de referendumul care va avea loc la finele acestei săptămâni, pe 6 și 7 octombrie. Acesta precizează că nu va participa la acest referendum, iar în acest sens citează din Declarația Universală a Drepturilor Omului, care prevede chiar în primul său articol că  „Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și drepturi”.

Având în vedere poziția publică obținută prin vot pe care o dețin, cred că e firesc ca cei care m-au trimis în Consiliul Local Bistrița să-mi cunoască poziția și în dezbaterea publică care se va finaliza cu referendumul de la sfârșitul săptămânii. 
Găsesc că este un prilej potrivit pentru a cita din Declarația Universală a Drepturilor Omului.
Articolul 1: «Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și drepturi. Ele sunt înzestrate cu rațiune și conștiință și trebuie să se comporte unele față de altele în spiritul fraternității»
Articolul 7: «Toți oamenii sunt egali în fața legii și au, fără nicio deosebire, dreptul la o egală protecție a legii. Toți oamenii au dreptul la o egală protecție împotriva oricărei discriminări care ar viola prezenta declarație și împotriva oricărei provocări la o asemenea discriminare»”, a transmis alesul local bistrițean.

Articolul 12: «Nimeni nu va fi supus la imixtiuni arbitrare în viața sa personală, în familia sa, în domiciliul său sau în corespondența sa și nici la atingeri aduse onoarei și reputației sale. Orice persoană are dreptul la protecția legii împotriva unor asemenea imixtiuni sau atingeri»„, arată Teodor Mârza.

Potrivit consilierului local bistrițean, acest referendum contravine Declarației Universale a Drepturilor Omului, astfel că a ales să nu participe.
Consider că referendumul la care suntem îndemnați acum să participăm de cvasitotalitatea politicienilor contravine Declarației Universale a Drepturilor Omului și ține de bunul simț elementar să ALEG SĂ NU PARTICIP la referendum. 
Dacă a te prezenta la alegeri este o obligație civică, pentru că fiecare este responsabil de felul în care este administrată comunitatea în care traiește, participarea la referendum este opțională și, mai mult, Curtea Constituțională a decis în anul 2012 că neprezentarea la urne echivalează cu manifestarea unei opinii politice: «Exprimarea unei opțiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci și chiar prin neparticiparea la acesta, mai ales în situațiile în care legislația relevantă impune un anumit cvorum de participare»„, a subliniat Mârza.
În opinia acestuia, campania pentru acest referendum a divizat în mod absurd societatea, iar validarea acestuia va arunca România înapoi în perioada stalinistă.
După o campanie care în mod absurd a divizat societatea și a resuscitat atitudini iraționale și intoleranță, validarea referendumului nu va face altceva decât să ne arunce înapoi în hăul perioadei staliniste, în afara Europei civilizate„, a conchis Teodor Mârza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.