Materiale electorale care promovează referendumul pentru familie, expuse ilegal în Bistrița

Referendumul pentru familie care va avea loc la finele acestei săptămâni a fost promovat ilegal într-o piață din Bistrița  cu afișe uriașe de Asociația „Tineri pentru Comunitate”. Biroul Electoral de Circumscripție nr. 6 județul Bistrița-Năsăud a decis ca panourile respective să dispară. Asta după ce, două partide politice au depus plângeri și au atras atenția că Legea 208/2015 este încălcată.

 

În Piața Mihai Eminescu din municipiul Bistrița au fost amplasate ilegal mai multe panouri imense, de către Asociația „Tineri pentru Comunitate”. Prin intermediul acestora s-a transmis bistrițenilor cum să voteze la referendumul pentru definirea familiei care are loc în acest weekend.

După ce USR și PNL au depus plângeri cu privire la amplasarea ilegală a panourilor, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 6 județul Bistrița-Năsăud decis ca panourile respective să fie îndepărtate, deoarece încalcă Legea 208/2015.

Obligă Asociația „Tineri pentru Comunitate” Bistrița la îndepărtarea de îndată a panourilor amplasate în Piața Mihai Eminescu din municipiul Bistrița. În cazul în care Asociația „Tineri pentru Comunitate” Bistrița nu va proceda la îndepărtarea panourilor, obligă Primăria municipiului Bistrița la îndepărtarea acestora până cel târziu la data de 04.10.2018„, se  arată în hotărârea Biroului Electoral Județean.

Totodată, în aceeași decizie se mai arată că, în cazul în care asociația nu va respecta această decizie, Primăria Bistrița este obligată să procedeze la îndepărtarea afișajului electoral, până miercuri, 4 octombrie.

 

PNL a depus de fapt două plângeri, ambele formulate, nu de vreun reprezentant al liberalilor din Bistrița-Năsăud, ci de deputatul de Dolj Mihai Voicu. Prima a fost depusă pe 29 septembrie. Aceasta a fost respinsă însă pe 1 octombrie, pentru că „nu se pot identifica zonele unde sunt afișate materialele electorale prezentate în planșele foto atașate plângerii”.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.