Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat bugetul pe acest an! ”75 la sută din buget merge pe investiții!”

Județul Bistrița-Năsăud are buget, proiectul în acest sens fiind aprobat de Consiliul Județean cu 23 de voturi pentru și 5 abțineri. Potrivit președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, 75 la sută din acest buget este destinat investițiilor. 

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud s-a reunit vineri, 12 aprilie, într-o ședință extraordinară pe a cărei ordine de zi a figurat un proiect de hotărâre care prevedea aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2019 și estimările pe anii 2020-2022.

Pe marginea acestui subiect s-au purtat discuții aprinse, iar spiritele s-au încins în momentul în care consilierul liberal Ovidiu Florean a afirmat că ”acest buget a fost făcut pe genunchi” și i-a cerut președintelui Emil Radu Moldovan să se axeze ”mai mult pe administrație și mai puțin pe vizite în străinătate sau partide de vânătoare”. În replică, președintele Consiliului Județean i-a transmis consilierului Florean că răspunde doar la întrebări punctuale, serioase și constructive și i-a sugerat să facă astfel de declarații în conferințele politice de la partid.

De asemenea, un alt consilier liberal – Eugen Curteanu – a afirmat că bugetul actual este unul generos, dar ”rămâne de văzut dacă vom reuși să îndeplinim în totalitate prevederile pe anul 2019, mai ales la capitolul de investiții”.

Cu toate că au existat și critici referitoare la acest proiect și în mod special la investițiile care se vor realiza, în cele din urmă, proiectul a fost adoptat cu 23 de voturi pentru și 5 abțineri.

Pentru bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2019, la venituri a fost propusă suma de 443 milioane lei, iar la cheltuieli suma de 528 milioane lei. Potrivit administrației județene, veniturile totale ale bugetului asigură atât finanțarea secțiunii de funcționare, cât și finanțarea secțiunii de dezvoltare.

În încheierea ședinței de Consiliu Județean, președintele Emil Radu Moldovan a mai punctat: ”bugetul județului Bistrița-Năsăud pe anul 2019 este cu 33 la sută mai mare decât bugetul pe anul 2018. Sunt 166 de obiective de investiții în acest buget și ca pondere, investițiile au un procent de 75 la sută din bugetul județului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.