Viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae, a anunțat că municipalitatea intenționează să achiziționeze stadionul „Jean Pădureanu”, care va fi demolat. Suprafața ocupată de acesta va fi amenajată ca zonă de agrement, fiind practic majorată suprafața Parcului Municipal. Acest proiect va fi pus în practică doar după ce în Complexul Sportiv Wonderland din Unirea va fi construit un stadion nou, care va purta același nume „Jean Pădureanu”.

 

Cristian Niculae, viceprimarul municipiului Bistrița, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că suprafața pe care se întinde acum Parcul Municipal este insuficientă în condițiile în care, în mare parte din an acesta este supraaglomerat, astfel că s impune o extindere a suprafeței.

Am vorbit de foarte multe ori de extinderea Parcului Municipal. Am vorbit de multe ori de faptul că în zilele de toamnă, vară și primăvară parcul este supraaglomerat. Am vorbit de multe ori despre faptul că, cu acest parc trebuie să ieșim la malul râului Bistrița, unde trebuie să derulăm un proiect de reorganizare și amenajare a malurilor râului Bistrița cu o zonă de promenadă. (…) Este necesar ca Parcul Municipal să fie extins. Proiectul va fi realizat în mai multe etape„, a spus viceprimarul Niculae.

Soluția identificată de municipalitate pentru extinderea suprafeței parcului este achiziționarea stadionului „Jean Pădureanu”, după care acesta va fi demolat. În acest sens, va fi constituită o comisie specială, care va negocia preluarea stadionului „Jean Pădureanu” de la lichidatorul Gloriei Bistrița.

În ședința următoare de Consiliu local voi propune o comisie de negociere pentru cumpărarea stadionului Jean Pădureanu. Vechea comisie era una care trebuia să se exprima cu privire la oportunitate. Totul se va face în baza legii. Interesul nostru este să cumpărăm stadionul la un preț cât mai mic„, a afirmat Cristian Niculae.

După achiziționare terenul va fi igienizat și curățat, iar mai apoi va fi pus în valoare, dar nu mai repede de 2-3 ani, perioadă în care, în Wonderland va fi construit un alt stadion, proiect care va fi finanțat de Consiliul Județean.

Parcul municipal are o suprafaţă de aproximativ 5 ha, în timp ce stadionul şi anexele au o suprafaţă de 4,5 ha, astfel că, potrivit viceprimarului Niculae, ar fi practic vorba de o dublare a suprafeţei de petrecere a timpului liber.

Cristian Niculae a mai spus că în proiectul de buget pentru 2019 vor fi alocaţi bani pentru un studiu de fezabilitate pentru amenajarea malurilor râului Bistriţa, de la Spitalul TBC până la Podul Berăriei și extinderea parcului. Totodată, municipalitatea va trebui să identifice și sursele de finanțare necesare lucrările propriu-zise de amenajare.

Viceprimarul Bistriței a mai precizat că anul trecut municipalitatea a dat în administrarea Consiliului Judeţean o suprafaţă de trei hectare, în Unirea, pentru realizarea Complexului Sportiv Polivalent care include Sală polivalentă cu 2.600 de locuri, teren de handbal exterior, teren de baschet, pistă de alergare (sprint), amenajări pentru săritura în lungime, triplusalt şi săritura în înălţime.

Astăzi a fost depusă la Primăria municipiului Bistriţa cererea de transfer a încă 12,5 hectare de teren, în aceeaşi zonă pentru construirea noului stadion Jean Pădureanu în Complexul de agrement din Unirea, cu o capacitate de 10.000 locuri, la standarde UEFA. În parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi FRF, pe acelaşi amplasament va fi construit un teren sintetic de dimensiuni oficiale, care va avea şi o pistă de atletism omologată pentru competiţii naţionale şi internaţionale. Cred că acest proiect este vital pentru oraşul nostru şi pentru bunăstarea bistriţenilor„, a mai subliniat Cristian Niculae.