Cristina Iurișniți către primarii bistrițeni: Arătați cât de mult vă pasă de școlile din comunitatea dumneavoastră! Este imaginea respectului pe care-l acordați educației

Deputatul USR Cristina Iurișniți continuă criticile la adresa primarilor din Bistrița-Năsăud care nu au asigurat școlilor din subordine utilitățile necesare, motiv pentru care aceste instituții nu au primit aviz sanitar din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud. Parlamentarul bistrițean spune că în această situație sunt 93 de unități școlare de pe raza județului.

 

 

După ce zilele trecute, deputatul Cristina Iurișniți a susținut că în Bistrița-Năsăud există 41 de școli frecventate de aproape 1.700 de elevi, fără rețele de apă și canalizare, aceasta revine și arată că în județ există 93 de școli care funcționează fără aviz sanitar din partea Direcției de Sănătate Publică.

„Situația școlilor din județul Bistrița-Năsăud, în special cele din mediul rural, este una deplorabilă, departe de condițiile civilizate necesare educației copiilor în secolul al XXI-lea.

Dacă există domni primari care s-au simțit revoltați sau poate jigniți în urma publicării listei rușinii, o listă a celor 41 de școli din comunele județului Bistrița-Năsăud cu grupuri sanitare afară, specific Evului Mediu, îi informăm că simpla alimentare cu apă a comunei, pe care vremelnic o conduc, derularea sau simpla intenție de a derula anumite proiecte de modernizare a infrastructurii comunei, nu sunt suficiente pentru a asigura condiții civilizate copiilor care frecventează școala, iar situația făcută publică, existența grupurilor sanitare (deloc sanitare) în fundul curții și de care unii primari se jenează, este cea cunoscută și la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, situație pe care biroul nostru parlamentar a primit-o ca răspuns la adresa din 4 septembrie 2018 înregistrată la ISJ-BN cu nr. 5863/04.09.2018.

Și dacă semnalul de alarmă precedent nu este suficient pentru a acționa și a îmbunătății situația din școlile pe care le administrați, vă aducem la cunoștință domnilor primari, o altă listă a rușinii: 93 de unități școlare din județul nostru care funcționează fără aviz sanitar, potrivit situației ce ne-a fost comunicată de către Inspectoratul Școlar Județean„, spune Cristina Iurișniți.

Recunosc că îmi este greu, dar nu imposibil, să ajung în toate aceste școli, situația și imaginea acestor școli este una deplorabilă, tristă însă este situația pe care le-o oferiți copiilor din comunitate, viitorilor cetățeni cu drept de vot, sau poate, din păcate, viitorilor emigranți, dacă nu reușim să le oferim condiții mai bune”, a mai subliniat parlamentarul de Bistrița-Năsăud.

Cristina Iurișniți transmite totdată un mesaj primarilor și consilierilor locali din Bistrița-Năsăud, îndemnându-i să cuprindă în bugetul local pe 2019, mai mulți bani pentru infrastructura școlară.

Domnilor primari și consilieri locali, arătați cât de mult vă pasă de școlile din comunitatea dumneavoastră! Urmează să votați bugetul pentru anul următor, încercați să vă preocupe ceva mai mult infrastructura școlară. Atenția pe care o acordați școlilor din localitatea dumneavoastră este imaginea respectului pe care-l acordați educației, sau imaginea rolului educației în formarea dumneavoastră. Dacă Educație nu e, nimic nu e!„, spune deputatul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.