Cristina Iurișniți cere remedierea unor incoerențe legislative din Educație

Deputatul USR Cristina Iurișniți, într-o interpelare adresată ministrului interimar al Educației Naționale – Rovana Plumb, atrage atenția că există două ordine de ministru care practic se bat cap în cap. Unul interzice colectarea de bani pentru Programul „After School”, în timp ce celălalt prevede posibilitatea legală de finanțare de alternative educaționale. Concret, Iurișniți solicită ministrului Plumb să soluționeze situația.

 

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud Cristina Iurișniți a adresat recent o interpelare ministrului interimar al Educației Rovana Plumb, prin care atrage atenția asupra unor inadvertențe din conținutul a două ordine de ministru, unul semnat de Liviu-Marian Pop, celălalt de Valentin Popa.

„În urma intrării în vigoare a Ordinului Ministrului Educației 4831/2018 privind aprobarea Codului de etică al personalului didactic din învățământul preuniversitar, au apărut o serie de inadvertențe între actuala reglementare și situația de fapt din unitățile școlare din România. Astfel, la momentul de față, colectarea sumelor de bani necesare asigurării fondurilor programului «After School» este interzisă.

În același timp, prin Ordinul Ministrului Educației 4802/2017 pentru modificarea și completarea Metodologiei de organizare a Programului «Școală după Școală», există posibilitatea legală de a finanța astfel de aletrnative educaționale, fapt care ar permite desfășurarea în condiții optime a acestor tipuri de programe”, arată deputatul USR de Bistrița-Năsăud.

Crstina Iurișniți este de părere că Ministerul Educației trebuie să aleagă una din cele două variante: fie finanțarea programului din bugetul de stat ori prin colectarea sumelor de bani din alte surse.

„Așadar, pentru remedierea incoerențelor legislative, Ministerul Educației Naționale are posibilitatea fie de a acorda finanțarea în totalitate a Programului «Școală după Școală» din bugetul de stat în așa fel încât să existe o abordare unitară la nivelul întregului sistem de învățământ, fie de a modifica Ordinul 4831/2018 în sensul clarificării modalității legale de colectare a sumelor de bani necesare programului «After School»”, arată Cristina Iurișniți.

Astfel, deputatul USR cere ministrului Plumb soluționarea situației „în contextul în care anul școlar a început deja, iar astfel de modificări intempestive au avut impact nedorit la nivelul școlilor din România”.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.