”Administrația PSD manifestă în continuare tot mai mult dispreț și lipsă de interes pentru unii copii care merg la școală”, este de părere deputatul bistrițean Cristina Iurișniți, care se declară nemulțumită de condițiile de care au parte copiii care frecventează cursurile la școlile din localitățile Cepari și Slătinița, din județul Bistrița-Năsăud. 

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, aduce critici administrațiilor locale din două zone ale județului, pe motiv că nu asigură condiții decente, confort și siguranță în școli. Deputatul face referire la situația de la o unitate de învățământ din localitatea Cepari, comuna Dumitra, unde cu toate că s-au executat lucrări de reabilitare și modernizare, lipsește, în opinia parlamentarului, ordinea și condițiile minime de siguranță.

După modernizarea Școlii Primare din Cepari, comuna Dumitra, elevii sunt primiți și în a doua săptămână de școală cu o totală lipsă de respect din partea administrației locale și în condiții de insecuritate fizică pentru copiii care învață acolo. Cu un efort minim și puțin interes Primăria Dumitra ar fi putut face puțină ordine în curtea școlii. Situația de la fața locului dovedesc însă contrariul. Proiectul este util, probabil, doar pentru poza demnitarilor, nu și pentru binele, confortul și siguranța copiilor”, consideră Cristina Iurișniți.

Deputatul mai adaugă că ”la o săptămână după începerea cursurilor copiii din Cepari merg la școală printre gunoaie, materiale de construcții abandonate, în condiții de insecuritate și pericol de accidentare”.

O altă unitate de învățământ aflată în vizorul deputatului este cea din localitatea Slătinița, situați la distanță mică față de municipiul reședință de județ – Bistrița.

”În ce privește situația de la Școala din Slătinița, aflată în grija Primăriei municipiului Bistrița, dezinteresul și disprețul chiar și pentru acei câțiva copii care au mai rămas să studieze acolo, este unul total. După, deja cunoscuta declarație a primarului Ovidiu Crețu care a uimit o țară întreagă prin declarația sa “dacă el (copilul) acasă nu are apă curentă, toaletă curentă, atunci ce îi fac eu la şcoală?, doamna inspector școlar general  a comunicat faptul că „la Slătinița, faptic nu mai avem şcoală. Copiii din Slătinița figurează în rețeaua școlară, dar au intrat într-un regim de clase simultane””, a precizat parlamentarul, care mai consideră că ”administrația municipiului Bistrița dar și a comunei  Dumitra, Miceștii de Câmpie sau Șieu Odorhei din dezinteres și incompetență nu se preocupă de  dreptul la siguranța  copiilor noștri și nici de condițiile minime obligatorii care trebuie asigurate copiilor pentru a învăța în condiții decente.

Deputatul USR este de părere că școala ar trebui să fie prioritatea numărul 1 pentru orice administrație locală.