Cristina Iurișniți: Doamna Andronescu își bate joc de copii, părinți și cadre didactice! Dați-vă demisia!

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, îi cere ministrului Educației, Ecaterina Andronescu să demisioneze din funcție, după ce a emis un ordin despre care parlamentarul bistrițean susține că „nu respectă legislația în vigoare”.

 

Cristina Iurișniți susține că ministrul Ecaterina Andronescu schimbă regulile de la o zi la alta în sistemul de învățământ.

În Educație, ambrambureala continuă cu nepăsare și dispreț față de elevi, părinți și profesori. 
Încă un ordin de ministru care bulversează sistemul și care nu respectă legislația în vigoare.
Doamnă ministru, cum este posibil sa anunțați schimbarea regulilor de pe azi pe mâine, într-un domeniu care are nevoie de predictibilitate? 
Degeaba avem o lege a Educației daca ea nu e respectată de însăși ministra in funcție. 
Ce face Ministrul Educației? Ecaterina Andronescu a emis ieri, 13 mai 2019, Ordinul 3995, prin care schimbă calendarul admiterii în învățământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în desfășurare. Actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social.
A doua zi, după presiunile de ieri și din prima parte a zilei, la loc comanda! 
Se răzgândește și anulează ordinul ilegal.
Prin acest document, Ministerul Educației Naționale voia sa amâne cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini, care urmau să se organizeze cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea națională.
De asemenea, prin același act, s-ar fi amânat până la 30 mai a.c. și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale, lucru care va afecta grav și mișcarea de personal„, spune deputatul USR de Bistrița-Năsăud.

Potrivit Cristinei Iurișniți, acțiunile ministrului Educației sunt bătaie de joc la adresa părinților, dar și a elecilor și cadrelor didactice, după ce a dat un ordin fără să se consulte cu partenerii sociali.
Doamna Andronescu își bate joc de copii, părinți și cadre didactice. 
Sunt părinți care astăzi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-și înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaționale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. 
Doamna Andronescu trebuie să recunoască ca a dat un ordin peste noapte, fără să se consulte cu partenerii sociali, fără să-i pese de elevi, părinți si profesori„, precizează Iurișniți.

În acest context, Cristina Iurișniți îi transmite ministrului Ecaterina Andronescu să demisioneze.

Abandonul școlar ridicat, analfabetismul funcțional, infrastructura școlară precară cu cele 2.400 de școli cu toaletele în curte, ca în Evul mediu, faptul că 1 elev din 3 nu lucrează în domeniul studiat, că suntem singura țară cu 4.500 de profesori necalificați, asta ar trebui să vă preocupe. 
Daca nu sunteți capabilă sa urmăriți constant rezolvarea acestor probleme grave , mai bine dați-vă demisia!„, conchide deputatul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.