Deputatul USR Cristina Iurișniți critică Guvernul Dăncilă din cauza unei ordonanțe adoptate marți, care prevede eliminarea reducerilor de transport rutier intra-județean privat pentru elevi și studenți, dar și pentru veteranii de război sau persoanele cu handicap. 

 

Cristina Iurișniți avertizează că una dintre cele 10 OUG-uri adoptate, marți, de Viorica Dăncilă duce la adâncirea inechității sociale și creșterea abandonului școlar.

Victimele ordonanței sunt peste 120.000 de elevi români care fac naveta zilnic folosind transportul rutier pentru a ajunge la cursuri.

Concret, OUG-ul prevede eliminarea reducerilor de transport rutier intra-județean privat, dintre localitățile aceluiași județ, pentru elevi și studenți, veterani de război, persoanelor cu handicap„, spune deputata bistrițeancă. 

Potrivit acesteia, transportatorii nu mai sunt obligați să ofere reduceri elevilor ori tarife preferențiale pentru a putea fi decontate deoarece rutele prin comunele izolate nu mai sunt subvenționate.

Este o măsură profund nedreaptă, decontările sunt esențiale pentru o parte dintre elevii și studenții din mediul rural. USR îi solicită Guvernului să renunțe la ordonanța care afectează mii de elevi și studenți!”, subliniază deputatul Cristina Iurisniti.