Cristina Iurișniți: România conduce UE, dar nu aplică regulile europene! Liviu Dragnea, disperat

Deputatul USR Cristina Iurișniți spune că România conduce UE, dar nu aplică regulile europene, în contextul în care liderul PSD Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană pentru a obţine anularea raportului OLAF ce constată fraude cu fonduri europene în dosarul Tel Drum.

Cristina Iurișniți este revoltată pentru faptul că inițiativa USR #FaraPenali, pentru care au semnat un milion de români, este blocată de Liviu Dragnea la Camera Deputaților și nu a fost trimisă la Curtea Constituțională. Asta, deși în iunie 2018, Parlamentul European a adoptat o rezoluția care susține mesajul inițiativei USR.
În iunie 2018, Parlamentul European a adoptat o rezoluție care susține întru totul mesajul inițiativei noastre: “persoanele condamnate definitiv pentru corupție ar trebui să își piardă dreptul de a candida la alegeri pentru o perioadă proporțională cu gravitatea infracțiunii”.
Instituțiile UE gândesc ca noi, iar noi, cei 1 milion de semnatari ai inițiativei, precum și marea majoritate a românilor, gândim european!
Au trecut nu mai puțin de 73 de zile de când #FaraPenali este blocată de Liviu Dragnea la Camera Deputaților. Inițiativa noastră nu a ajuns la Curtea Constituțională a României sub pretextul că angajații Secretariatului General nu au avut timp să copieze dosarele cu semnături deși acest lucru trebuia realizat încă de la finalul lunii octombrie. În aproape trei luni de zile, au copiat doar un sfert din dosare!„, spune Cristina Iurișniți.
Potrivit acesteia, Liviu Dragnea, care este disperat să scape de acuzațiile care i se aduc în dosarul Tel Drum și dă în judecată Comisia Europeană, vrea să stopeze un eventual referendum al inițiativei Fără Penali în funcții publice.
Primul infractor al țării este disperat, se gândește la amnistie și grațiere și dă în judecată Comisia Europeană ca să scape de acuzația de deturnare a 21 de milioane de euro, acum când România a preluat președinției Consiliului UE, și vrea să stopeze un eventual referendum al inițiativei Fără Penali în funcții publice„, a spus Iurișniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.