Cum arată un parc amenajat într-o comună din Bistrița-Năsăud. Dovada că și în mediul rural se poate (FOTO)

O comună din Bistrița-Năsăud este dovada vie că și în mediul rural se pot realiza investiții în folosul comunității. Dacă până nu demult cetățenii din localitatea Prundu Bîrgăului nu aveau un spațiu adecvat în care să își petreacă timpul liber, recent, lucrurile s-au schimbat în bine. 

Una dintre cele mai așteptate investiții de anul acesta din localitatea Prundu Bîrgăului a fost finalizată de administrația locală, investiția privind amenajarea unui parc ridicându-se la 1,5 milioane lei, bani suportați din bugetul local.

Lucrările efectuate care au vizat transformarea unui suprafețe de peste 14.600 mp în parc au constat în amenajări peisagere cu specii arboricole și floricole, realizarea de alei pietonale și carosabile, piste pentru bicicliști, două fântâni arteziene și locuri de recreere.

De asemenea, a fost realizat și un loc de joacă pentru copii, un pavilion unde se oficiază nunți în timpul verii, dar și o zonă de fitness, dotată cu aparate.

În plus, parcul este iluminat cu stâlpi fotovoltaici, realizați din oțel galvanizat.

Este o bucurie pentru mine să văd că investiția pe care am reușit să o finalizăm este atât de apreciată de comunitate. Zi de zi este plin de copii, de tineri, de localnici, care vor să se plimbe și să se relaxeze în noul parc. Parcul a fost recepționat iar ultimele flori și arburși vor fi plantați zilele acestea după cum ne-au recomandat specialiștii. Am constatat că vine foarte multă lume seara în parc și pentru anul viitor vorm mai monta băncuțe suplimentare” a declarat primarul comunei Prundu Bîrgăului, Doru Crișan.

Întregul proiect a avut o valoare de 1.523.868 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.