Deputat bistrițean, revoltat că nu i s-a permis să participe la întâlnirea ministrului Educației cu profesorii unui prestigios colegiu din oraș

Deputatul USR Cristina Iurișniți acuză conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud că nu i-a permis să participe la întâlnirile pe care ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, le-a avut, la Bistrița, cu reprezentanții instituțiilor de învățământ. 

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a efectuat, zilele trecute, o vizită în județul Bistrița-Năsăud, unde a participat la mai multe întâlniri atât cu directorii unităților de învățământ din județ, cât și cu oamenii de afaceri sau profesorii bistrițeni, așa cum Realitatea de Bistrița a prezentat AICI și AICI.

La aceste întâlniri și-a arătat disponibilitatea de a participa și deputatul bistrițean Cristina Iurișniți, care face parte din Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților. Însă, potrivit parlamentarului, nu i s-ar fi permis acest lucru, pe motiv că nu se dorește politizarea acțiunilor.

Iurișniți susține că răspunsul pe care l-ar fi primit din partea șefului Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, ar fi fost: ”Să nu politizăm! Acesta a fost mesajul pe care l-am înțeles într-o oarecare măsură. În plus, prima lege pe care am depus-o în Parlament ca deputat USR a fost legată de depolitizarea sistemului de educație” susține deputatul.

În aceste condiții, deputatul bistrițean a criticat prezența președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, la una dintre întâlnirile pe care ministrul le-a avut la Bistrița, fiind vorba despre cea la care au participat profesorii unui prestigios liceu din oraș – Colegiul Național Liviu Rebreanu.

Ce căuta Radu Moldovan acolo? Nu știam că Radu Moldovan, baron de B-N și membru CEX, are în atribuții administrarea școlilor din municipiu. De acest lucru se ocupă primarii. Ipocrizie și dublu discurs în cunoscutul stil toxic al monstruoasei Coaliții! Mi s-a spus că prezența mea ar politiza actiunile” a mai adăugat Iurișniți. 

Pe timpul vizitei la Bistrița, ministrul Educației Naționale a afirmat că trebuie să se găsească soluții pentru reabilitarea clădirii Colegiului Național Liviu Rebreanu. 

Față de acest subiect, pentru care susține că a făcut nenumărate interpelări, deputatul Cristina Iurișniți nu înțelege din ce resurse financiare va fi susținută investiția și întreabă: ”Și până la urmă cine se va preocupa realmente de finanțarea necesară reabilitării clădirii centrale a liceului care duce renumele Bistriței în țară și în lume prin generații de elevi bine pregătiți? Am utilizat toate instrumentele activității parlamentare, am trimis interpelări, scrisoare deschisă și întrebare punctuală acum proaspătului ministru Suciu”.

De asemenea, Cristina Iurișniți susține că situația de la Colegiul Național Liviu Rebreanu nu a fost gestionată corespunzător. ”În opinia mea, dacă se dorea o rezolvare și o discuție reală pe acest subiect erau invitați si reprezentanții Forumului German sau ai Primăriei” a încheiat parlamentarul bistrițean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.