Deputatul Cristina Iurișniți vrea predepse mai aspre pentru agresorii implicați în cazurile de violență domestică

 

Președintele Uniunii Salvați România Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, consideră că autoritățile nu reușesc să ia toate măsurile necesare pentru a proteja victimele cazurilor de violență domestică.

În opinia deputatului Cristian Iurișniți este extrem de important să se acorde atenție victimelor cazurilor de violență domestică, iar o modalitate de protecție a acestora ar putea fi și introducerea brățărilor electronice.

Am atras atenția, recent, într-o declarație politică în Parlament, doamnei Carmen Dan că nu își face datoria, că nu acordă bugetul necesar introducerii brățărilor electronice. Ironic, în luna martie s-a întâmplat din nou o crimă.În Sighetu Marmației a murit o tânără mamă de 26 de ani cu doi copii. Din păcate, statul nu este capabil să protejeze mamele care sunt într-o continuă stare de asediu. Adică această mamă s-a dus să anunțe, ca și cum ar fi fost cronica unei morți anunțate. S-a dus să anunțe că a fost agresată, iar cei de la Judecătorie  nu i-au dat niciun sprijin. Prin urmare este nevoie de aceste brățări electronice, introducerea lor, buget și mai ales o campanie națională de informare, conștientizare și sensibilizare a opiniei publice. Educație, dar în același timp și înăsprirea legii”, a spus Iurișniți.

Totodată, deputatul a precizat că în acest final de săptămână se va afla la Brașov, unde va participa la un marș pe tema sprijinirii victimelor violenței domestice, acțiune ce va fi organizată de mai multe asociații naționale, urmând ca în viitor să se lucreze la un proiect de lege pentru pedepse mai aspre pentru agresori. ”Din acest punct de vedere încă suntem o societate în Evul Mediu. Anul trecut au fost 87 de victime, dintre care 12 copii. Peste 200.000 de plângeri atestate. Să nu mai vorbim de cele care nu există pentru că nu toate victimele se duc la Poliție să anunțe lucrurile abominabile care se întâmplă”, a mai adăugat Cristina Iurișniți.

Deputatul bistrițean s-a arătat nemulțumit și de faptul că la nivelul județului Bistrița-Năsăud nu există un centrul pentru protejarea victimelor și a menționat că în maxim doi an, autoritățile sunt obligate să înființeze un astfel de centru, pentru că în caz contrar vor încălca legea.  

”Mi se pare o lipsă de interes a autorităților locale în acest sens și le reamintesc că suntem județul care nu are un centru de primire a victimelor și în doi ani, conform legii, acest cenrtu va trebui să existe. E foarte important ca autoritățile municipale, locale să se pună la aceeași masă și să nu mai trimită de la unul la altul responsabilitățile. Toate autoritățile locale trebuie să lucreze pentru înființarea acestui centru. Doi ani de zile au termen, deci dacă în 2020 nu avem acest centru de primire a victimelor violenței, ei nu vor respecta legea. Deci termenul limită este până în 2020”, a mai adăugat Iurișniți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.