Ora Pământului, marcată și la Bistrița (FOTO)

 

Și municipiul Bistrița a marcat ”Ora Pământului” printr-o serie de activități care s-au desfășurat, sâmbătă seara, în zona centrală a orașului.

Primăria Bistrița a pregătit un program special dedicat acestei zile și i-a provocat pe cetățeni să se reconecteze cu natura. Sute de bistrițeni au răspuns pozitiv și au participat la activități.

Astfel, participanții la eveniment, indiferent de vârstă, au fost invitați să producă energie verde pedalând pe trei biciclete, în cadrul acțiunii ”Pedalăm pentru „energie verde” – ECO-BIKE”.

De la ora 20.30, a început numărătoarea inversă și, timp de o oră, iluminatul public în oraș a fost întrerupt. În acest interval, în zona centrală a orașului, Trupa Sirius a oferit un adevărat spectacol de lumină.

De asemenea, în cadrul evenimentului, voluntarii Asociaţiei „Cercetaşii bistriţeni” au amplasat lampioane luminoase în Zona pietonală „Liviu Rebreanu”.

Totodată, la Bistrița s-a desfășurat și un tur ciclist sub motto-ul „Connect2Earth”. Astfel, bistrițenii au parcurs traseul Piața Centrală – strada Gheorge Şincai – Bulevardul Independenţei – Întoarcere sens giratoriu Kaufland si retur – Bulevardul Independenţei (Aleea de biciclete) – strada Alexandru Odobescu – strada Parcului – strada Vasile Conta – strada C.R. Vivu – strada Bistricioarei- Piaţa Petru Rareş – strada Dornei – Piaţa Centrală.

Acțiunile dedicate evenimentului ”Ora Pământului” s-au încheiat la 21:30, când a fost reaprins iluminatul public în oraș.

FOTO: Facebook – Cornel Moldovan, Cristian Niculae

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.