Deputatul Ionuț Simionca, alături de cetățenii care au avut de suferit în urma fenomenelor meteorologice nefavorabile

Deputatul bistrițean Ionuț Simionca susține că a purtat discuții cu mai mulți primari din diverse localități ale județului Bistrița-Năsăud afectate de ploi. În urma acestor discuții, a decis să vină în sprijinul celor care au avut de sufert din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. 

Potrivit deputatului Ionuț Simionca, ploile nu au provocat pagube doar în gospodăriile oamenilor, inundându-le case, beciurile sau curțile, ci și pe terenurile agricole, întregi culturi agricole fiind compromise.

Am vorbit cu mai mulți primari din localitățile județului Bistrița-Năsăud afectate de inundații și aceștia mi-au confirmat că oamenii sunt supărați și îngrijorați din cauza pagubelor înregistrate pe seama fenomenelor meteo extreme din ultimele zile. Nu vorbim doar de case inundate, ci și de culturi agricole compromise, de poduri, podețe și drumuri distruse”, a declarat Ionuț Simionca.

Deputatul consideră că ”este responsabilitatea prefectului județului, Ovidiu-Victor Frenț, să solicite de urgență Guvernului bani din Fondul de Intervenții în vederea despăgubirii cetățenilor și refacerii infrastructurii distruse din cele două orașe și 14 comune din județul Bistrița-Năsăud inundate”. 

Totodată, Simionca mai susține că va încerca să vină în sprijinul celor greu încercați. 

Sunt alături de locuitorii județului Bistrița-Năsăud care și-au văzut casele distruse și culturile agricole compromise de ape și îmi arăt toată disponibilitatea să îi ajut cu tot ce îmi stă în putere!”, a transmis Simionca.

În mesajul său postat pe rețeaua de socializare Facebook, deputatul Simionca a ținut să le mulțumească pompierilor bistrițeni pentru modul în care au intervenit și au gestionat situațiile de urgență. ”Vreau să le mulțumesc, pe această cale, pompierilor care au salvat vieți intervenind cu promptitudine pentru evacuarea preventivă a populației din zonele expuse, amenințate de ploi și inundații”, a mai adăugat deputatul bistrițean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.