Deputatul Ionuț Simionca este de părere că municipiul Bistrița ar trebui să adere la Alianța Vestului. ”Bistrița nu poate sta pe margine!”

Deputatul bistrițean Ionuț Simionca este de părere că municipiul Bistrița ar trebui să facă demersurile necesare pentru a adera la Alianța Vestului, structură înființată de primarii liberali din Timișoara, Cluj-Napoca, Arad și Oradea, care are ca obiectiv principal atragerea de fonduri europene direct de la Bruxelles, în următorul exercițiu bugetar 2020-2027.

În opinia președintelui Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, refuzul de a adera la Alianța Vestului ar fi o mare greșeală.

”Cred că cea mai mare greșeală pe care actualul primar (n.r. – Ovidiu Crețu) ar putea să o facă este să izoleze Bistrița de partea progresivă a României, de cea conectată la Occident. Nu cred că apartenența politică a domnului Ovidiu Crețu, primar al municipiului Bistrița, trebuie să fie o piedică în calea integrării celor mai bune soluții politice și administrative, care să aducă prosperitate bistrițenilor. Bistriţa nu poate sta pe margine, în afara unei alianţe create de municipii din Transilvania şi Banat care au soluţii concrete la problemele cetăţenilor şi care au demonstrat că fac performanţă. Şi noi, bistriţenii, vrem să fim parte la crearea unei prosperităţi reale în regiune, pentru stoparea migraţiei românilor în Occident şi aducerea înapoi a celor plecaţi la muncă peste hotare. În acelaşi timp, vrem să ne numărăm şi printre beneficiarii acestor proiecte. Şi noi ne dorim îmbunătăţirea radicală a mobilităţii între Bistriţa şi marile oraşe din vecinătate – prin construcţia de autostrăzi, dezvoltarea unei conexiuni de trenuri de mare viteză între oraşele noastre, dezvoltarea unei reţele de transport public interregional şi intraregional, creşterea mobilităţii ecologice prin proiecte de tip tren, tramvai, troleibuz, autobuz electric etc. Şi noi vrem descentralizare administrativă, astfel încât să ne asigurăm dezvoltarea chiar şi în condiţiile unei slabe guvernări. Şi noi, bistriţenii, avem acelaşi mod de lucru cu locuitorii marilor oraşe din Transilvania şi Banat, şi suntem îndreptaţi cu faţa spre vecini, spre Europa, spre viitor” a declarat deputatul de Bistrița-Năsăud.

Ionuț Simionca i-a transmis și un mesaj primarului Ovidiu Crețu: ”Dacă aș fi în locul dumneavoastră, nu aș mai pierde vremea și aș face tot posibilul să duc municipiul Bistrița în Alianța Vestului!”.

În opinia parlamentarului bistrițean, Alianţa Vestului este unul dintre cele mai serioase şi mai ambiţioase proiecte din politica românească a Anului Centenar. ”Şi când spun acest lucru, nu mă refer nicidecum la culoarea politică a iniţiatorilor, ci am în vedere faptul că românii nu mai vor să audă de la politicieni vorbe goale, fără legătură cu realitatea. Oamenii vor lucruri concrete care să le aducă condiţii de viaţă mai bune şi speranţe pentru un viitor prosper. Iar, în cazul Alianţei Vestului, vorbim de autostrăzi, drumuri şi căi ferate finanţate din fonduri europene direct de la Bruxelles” mai afirmă deputatul Simionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.