În timp ce municipalitatea bistrițeană pompează bani la greu în pârtia din Complexul sportiv Wonderland, vizavi, locuitorii unei străzi fac an de an chetă pentru a astupa gropile de pe drum. Situația este dezvăluită de consilierul municipal liberal Diana Morar, care mai precizează că, în zonă lipsesc instalațiile de apă și canalizare, iluminatul public, asfaltul și semnalizarea trecerii la nivel cu cale ferată care întretaie strada.

 

 

În timp ce în pârtia Cocoș administrația locală PSD continuă să pompeze bani fără nici măcar o aparentă viziune, transformând investiția eșuată într-o veritabilă gaură neagră a bugetului local, vizavi de acest obiectiv, în cartierul bistrițean Unirea, aceeași administrație PSD ignoră cu desăvârșire problemele de minimă civilizatie ale cetățenilor Bistriței europene, ale căror interese ar trebui să le reprezinte.

Așa arată astăzi zona «Agronomului» a cartierului Unirea, unde trăiesc peste 80 de familii, plătitori de taxe și impozite la bugetul local de unde lor nu li se întoarce ABSOLUT niciun beneficiu al statutului de cetateni ai municipiului Bistrita, in schimb, in același timp, vizavi de casele lor, administrația PSD îngroapă bani cu lopata într-un deal, sfidând legile naturii, conform sintagmei «aici sunt banii Dvs».

Cu toate că banii ar trebui să se regăsească în primul rând în infrastructura zonei, lipsesc cu desăvârșire instalațiile de apă, cea de canalizare, iluminatul public, lipsa asfaltului, lipsa semnalizării trecerii la nivel cu cale ferată care întretaie strada.

În Bistrita europeană, cetățenii săi se mobilizează să astupe gropile imense din strada pe care locuiesc, făcând cheta anuală pentru a turna câteva lopeți de astfalt, nu au apa decât de la fântânile din curte sau câțiva de la rețeaua fostei Avicola, insuficientă și fără presiune, vidanja e singura soluție în zonă, iar despre iluminatul public stradal nici nu mai discutăm când aceștia și-au introdus pe cheltuiala proprie curentul electric în gospodării. Calea ferată care întretaie strada este mereu o problemă mai ales pentru copiii care locuiesc in zona, fiind nevoiți sa o traverseze„, a scris Diana Morar pe contul său de Facebook.

După o vizită la fața locului, consilierii liberali au adus problemele locuitorilor de pe strada Agronomului, în fața Consiliului Local și a primarului Ovidiu Crețu, în ședința ordinară de la finele lunii octombrie. Rezultatul a fost unul nul, însă.

La inițiativa mea, ne-am deplasat la fața locului împreună cu colegii consilieri locali PNL pentru a le face cunoscute problemele în fața conducerii municipiului.
Ne-am lovit însă de o lipsă de interes generală, cu toate că prin intermediul colegei mele Seica Mărioara, toți consilierii locali de la acea masă au primit câte un raport de la fata locului. Răspunsurile primite au fost de ordin general fără nici măcar o chestiune concretă, fără soluții sau măcar un orizont de timp pentru a găsi soluții. Doar dispreț și iritare ca am îndrăznit să abordam un astfel de subiect„, arată Diana Morar.

Consilierul municipal bistrițean spune că există soluții pentru ca Bistrița să evolueze, îsnă este nevoie de o schimbare de viziune, altfel Bistrița, așa cum arată ea sub bagheta PSD, stagnează într-o epocă cu iz feudalic.

Pe zi ce trece se conturează din ce în ce mai evident faptul că este nevoie de o altă viziune pentru ca Bistrița să evolueze și nu să stagneze într-o epocă cu iz feudalic cum se întâmpla acum sub bagheta PSD.

Soluții există! Sunt lucruri firești și care se rezolva intr-un mod simplu dacă respecta o strategie și se fac după un plan pe termen lung. Toate instituțiile responsabile cu elementele de infrastructura ar trebui in primul rând sa se pună la o masa pentru a-și corela planurile și acțiunile și a interveni in primul rând in zonele cu probleme mari, precum cea descrisă. Iar Consiliul local municipal ar putea coordona întreaga aceasta strategie prin elaborarea unui plan unic nu doar scriptic, ci și faptic cu rol de monitorizare„, a scris Diana Morar.

Știu că nu e ușor ca situația cetățenilor din zona Agronomului să se rezolve de pe azi pe mâine, dar sper ca apelul acesta să constituie un început și să nu rămână un strigat mut al acestora la urechea administrației care vremelnic conduce orașul nostru.

Pentru început, invit conducerea orașului reprezentată de domnul viceprimar Cristi Niculae, să facă o incursiune la fața locului pentru a se poza și în această ipostaza a realității bistrițene în care trăim cu toții!„, a conchis consilierul liberal.