Diana Morar: Tovarășii din PSD au copt o minciună gogonată! Susțin că în acest an vor moderniza 47 de străzi din bordură-n bordură. Sumele alocate sunt foarte mici

Consilierul local liberal Diana Morar este de părere că starea infrastructurii rutiere din municipiul Bistriţa va constitui „o piatră de moară” pentru PSD în toate campaniile electorale viitoare. Potrivit acesteia, programul de asfaltare a celor 47 de străzi din Bistriţa, anunţat de viceprimarul Cristian Niculae, este nerealist.

 

Diana Morar i-a criticat dur într-o conferință de presă, pe primarul Ovidiu Crețu și pe viceprimarul Cristian Niculae pentru deciziile pe care aceștia le iau pentru modernizarea străzilor din municipiul Bistrița.

„Vedem cu toții în ce hal arată străzile din municipiu și nici nu are rost să insist pe faptul că de zece ani nu s-a făcut nimic de calitate la acest capitol, dar este jignitor modul în care cei din PSD își expun minciunile. Liderii social-democrați, în frunte cu primarul Crețu și cu viceprimarul Niculae susțin că nu au putut face nimic pentru modernizarea drumurilor, deoarece s-a intervenit la rețelele de utilități. În toate țările europene se fac intervenții de urgență la rețele sau se înlocuiesc unele conducte, dar nicăieri în lume nu se distrug străzile fără ca cineva să nu răspundă pentru asta. Oriunde în Europa, covorul asfaltic este adus la stadiul inițial imediat după finalizarea intervențiilor. La în cazul stadionului Jean Pădureanu, tovarășii din PSD au copt o minciună gogonată și susțin că în acest an vor moderniza 47 de străzi din bordură-n bordură”, a spus Diana Morar.

Consilierul local liberal a precizat că a analizat investițiile cuprinse în  bugetul local din 2019, iar sumele sunt insuficiente. În aceste condiții, banii alocați pentru reparații sunt o risipă.

Evident că nu poate face Niculae ce nu a făcut Crețu în zece ani. Sumele alocate acestei investiții cu care Niculae a vrut să devină un salvator al Bistriței sunt foarte mici. Sunt insuficiente! Spre exemplu, se alocă 8.000.000 de lei către Direcția de Servicii Publice pentru asfaltarea străzilor promise. Fără să aibă loc nicio licitație,  banii de reparații se risipesc pe câțiva centimetri de asfalt, la fel cum s-a întâmplat în parcările de reședință”, a menţionat Diana Morar.

Aceasta a mai adăugat că cele 47 de străzi nu pot fi modernizate cu 8 milioane de lei și cu munictorii necalificați din cadrul Direcției de Servicii Publice, în condițiile în care o altă stradă din municipiu – strada Colibiței -, care are un kilometru lungime, a costat 2,5 milioane de lei

La un calcul simplu, vedem că cei 8  milioane de lei ar ajunge pentru maxim 3-4 kilometri de stradă. Asta dacă vorbim de reabilitare completă, nu de cârpeli pe care le pregătesc în campania electorală. Domnule Niculae,  prin aceste abordări populiste aveți impresia că veți primi voturi? Chiar credeți că cetățenii sunt atât de naivi și nu își dau seama de lucrările pe care le pregătiți? Este o ofensă la adresa unor cetățeni care au crezut în PSD și v-au acordat votul lor. Vă faceți de râs cu aceste cârpeli din banii din impozitele pe care oricum le majorați, și vă bateți joc de banii publici, a mai precizat Diana Morar.

Aceasta l-a îndemnat pe viceprimarul Cristian Niculae să meargă în Cluj, Mureș sau Oradea pentru a afla cât ar costa reabilitarea la standarde europene a 47 de străzi.

Asta ar trebui să o faceți cât mai repede, înainte să vă apucați de lucru și să cheltuiți 8 milioane de lei pentru câțiva centimetri de asfalt pe străzile care se vor fisura într-un an„, a conchis Diana Morar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.