Doi escroci reținuți de polițiștii bistrițeni! O gălățeancă și un nigerian riscă să ajungă după gratii

Polițiștii bistrițeni au reținut, duminică, doi escroci care au înșelat mai multe persoane din județul Bistrița-Năsăud. Este vorba despre o femeie din Galați și un cetățean nigerian cu drept de ședere temporară în România, care ar fi indus în eroare mai multe persoane pe care le-ar fi contactat telefonic, folosind identitate falsă și pretinzând că le expediază colete cu bani din țările arabe. Cei doi riscă acum să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au reținut, duminică, pentru 24 ore două persoane  și efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

În cadrul cercetărilor efectuate în acest dosar penal, polițiștii au identificat o femeie, de 30 ani, din Galați și un cetățean nigerian cu drept de ședere temporară în România, ambii bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, duminică 21 octombrie a.c., în urma extinderii investigațiilor, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Galați, ocazie cu care au fost ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, carduri de credit, cartele SIM și suma de 5.410 euro, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârșirea infracțiunii„, precizează Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Astfel, polițiștii au stabilit că, în perioada iulie – septembrie 2018, cei doi ar fi indus în eroare mai multe persoane pe care le-ar fi contactat telefonic, folosind identitate falsă și pretinzând că le expediază colete cu bani din țările arabe.

Totodată, cei doi escroci le-ar fi cerut persoanelor contactate să trimită sume de bani reprezentând comisioane pentru transferul coletelor în cauză, folosind servicii de transfer monetar, cauzând astfel un prejudiciu în valoare de 26.750 euro.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 ore, urmând a fi prezentați cu propunere de arestare preventive Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița„, mai precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al Direcție de Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.