Val de răceli în Bistrița-Năsăud! 17.000 de doze de vaccin antigripal au fost comandate pentru campania de imunizare din județ

Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud monitorizează permanent cazurile privind afeciunile de sezon, care sunt raportate prin cabinetele medicilor de familie sau chiar prin intermediul unităților de primiri urgențe.

Astfel, numai în perioada 8 – 14 octombrie au fost înregistrate peste 2.000 de cazuri de afecțiuni de sezon în Bistrița-Năsăud. Este vorba despre infecții acute ale căilor respiratorii superioare și chiar pneumonii. Din fericire, până acum nu a fost înregistrat niciun caz de gripă în județ.

În privința cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 2.000 bistrițeni au fost diagnosticați cu această afecțiune. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani (570 cazuri) și la persoane cu vârste între 15 și 49 de ani (499). Dintre cele peste 2.000 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii, 11 au necesitat spitalizare, majoritatea celor internați provenind tot din categoria copiilor.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud în aceeași perioadă, 8 – 14 octombrie, au fost diagnosticați și 152 de bistrițeni cu pneumonie. Această afecțiune a fost mai frecventă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 49 ani. Din numărul total de pneumonii, 28 au necesitat internare, pacienții făcând forme mai grave ale bolii, care au necesitat tratament complex și menținere sub supraveghere medicală.

De menționat este faptul că, din fericire, nu s-a înregistrat niciun caz de deces și niciunul de gripă la nivelul județului.

Pentru a preveni apariția infecțiilor respiratorii este indicată evitarea spațiilor aglomerate. De asemenea, o alimentație sănătoasă și echilibrată, bogată în vitamina C și minerale, ajută la întărirea sistemului imunitar.

O altă variantă ar fi vaccinul antigripal. În ceea ce privește acest vaccin, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, la nivel județean au fost comandate circa 17.000 de doze, din care se estimează că vor sosi circa 11.000. Până acum au sosit deja două tranșe, cu un total de aproximativ 3.000 de doze cu care a fost deja vaccinat personalul medical, urmând ca în cel mai scurt timp să mai sosească în județ circa 6.500 de doze care vor fi distribuite medicilor de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.