Doi tineri din Mureș, anchetați pentru înșelăciune de polițiștii bistrițeni. Au vrut să ia gratis pe un ATV

Doi tineri din județul Mureș sunt anchetați de polițiștii bistrițeni pentru comiterea unei înșelăciuni, după ce au achiziționat de la un tânăr din Bistrița un ATV, pe care nu l-au mai plătit. Ca să fi e credibili, cei doi s-au prezentat bistrițeanului ca fiind administratorii unei firme și i-au arătat un ordin de plată fals.

 

Cei doi mureșeni, în vârstă de 24 de ani, au fost identificați, miercuri, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Unul dintre aceștia a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cei doi au fost depistați de polițiști în urma investigațiilor efectuate într-un dosar penal de înșelăciune și sunt bănuiți că l-ar fi indus în eroare pe un tânăr de 30 de ani, din Bistrița, cu privire la efectuarea unei plăți care reprezenta contravaloarea unui ATV.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit la data de 9 august 2019, bărbatul de 30 de ani le-ar fi vândut celor doi ATV-ul, în valoare de 4.500 de euro, fiind stabilită de comun acord plata prin transfer on-line. Totodată, mureșenii ar fi pretins că sunt administratorii unei societăți comerciale, care în realitate nu există, și ar fi prezentat un ordin de plată care ulterior s-a dovedit a fi fals„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

ATV-ul în cauză a fost găsit pe raza județului Mureș în posesia unei terțe persoane, fiind indisponibilizat până la clarificarea situației.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale, urmând a fi dispusă o soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.