Doina Pană: Vor fi remanieri guvernamentale! Raportul de evaluare se bazează pe cifre, este foarte obiectiv

Vicepreședintele PSD, deputatul Doina Pană, a anunțat că raportul de evaluare a activității miniștrilor este finalizat și că vor exista remanieri guvernamentale. 

 

Potrivit Doinei Pană, raportul comisiei care a analizat activitatea miniştrilor social-democraţi a fost definitivat şi predat la partid, urmând ca prim-ministrul Viorica Dăncilă să îl analizeze şi să ia deciziile finale în ceea ce priveşte eventualele remanieri. Totodată, în perioada următoare ar urma să aibă loc un Comitet Executiv Naţional al PSD în care ar urma să fie dezbătut acest raport, dar şi să fie nominalizaţi noii miniştri care vor lua locul celor reamaniați.

„A fost o analiză foarte amplă, în sensul că, pe baza rapoartelor pe care le-au înaintat miniştrii, am confruntat cu ce scrie în programul de guvernare (…). Am comparat rapoartele cu datele din programul de guvernare, am comparat şi cu ce trebuia să scoată Parlamentul, ca legislaţie, pentru că pot fi situaţii în care o hotărâre de guvern să nu o poţi scoate, ca ministru, pentru că nu a fost modificat ceva legislativ în Parlament. Pe urmă, am făcut o analiză foarte amplă pe modul cum au ştiut să comunice realizările la fiecare minister, pentru că, din punctul meu de vedere şi nu numai al meu, cea mai mare problemă a noastră este, ca guvernare, nu că nu luăm măsuri bune, că le luăm, dar nu ştim să le facem cunoscute încât să ajungă la publicul larg.

Practic, am monitorizat toate apariţiile TV, toate conferinţele de presă, toate deplasările în teritoriu ale fiecărui ministru şi, în funcţie de toate aceste date, s-a întocmit acest raport, care eu zic că va fi baza pentru hotărârea pe care o va lua doamna prim-ministru. (…) Raportul este bazat pe cifre, este foarte, foarte obiectiv, nu este nimic subiectiv în acest raport”, a precizat Doina Pană.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.