Două case din localitatea bistrițeană Viile Tecii au fost afectate de un incendiu, flăcările mistuind în totalitate acoperișurile celor două imobile, în care locuiau în totalitate 13 persoane, dintre care 9 copii.

 

Pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechinta și de la Detașamentul de pompieri Bistrița au intervenit, luni, la un incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Viile Tecii. Incendiul s-a manifestat  violent,  arderea fiind generalizată, cu flacară deschisă ce putea fi observată de la câțiva kilometri distanță.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, incendiul a cuprins și acoperișurile a două case de locuit învecinate, pe suprafețe de cca. 50 mp, respectiv 80 mp.

Din fericire, persoanele care locuiau în cele două case (șase copii și doi adulți într-o locuință, respectiv trei copii și doi adulți în cealaltă casă) s-au autoevacuat în condiții de siguranță. În momentul de față, sunt la rude, în cele trei case din imediata apropiere, imobile care au fost salvate de intervenția pompierilor.

„Pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechinta și Detașamentul de pompieri Bistrița,  alături de SVSU Teaca au realizat mai multe dispozitive de intervenție până la locul incendiului, casele fiind  în zonă greu accesibilă autospecialelor de intervenție, iar alimentarea acestora a fost realizată din sat, la aproximativ 3 km de locul intervenție”, a precizat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Flăcările au afectat în totalitate acoperișurile celor două imobile. Intervenția a durat mai bine de două ore.

Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jar / o scânteie de la o sobă neprotejată față de materiale care se pot aprinde ușor (combustibile).

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud