E oficial! Deputatul Daniel Suciu, nominalizarea PSD pentru fotoliile de vicepremier și ministru al Dezvoltării

Încă un deputat bistrițean ar putea deveni ministru după ce Comitetul Executiv al PSD a votat, marţi, după patru ore de discuţii, nominalizarea lui Daniel Suciu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Totodată, Răzvan Cuc a fost propus pentru fotoliul de ministru al Transporturilor.

Partidul Social Democrat s-a reunit, marți, într-o ședință a Comitetului Executiv Național pentru a stabili nominalizările pentru Ministerul Dezvoltării și cel al Transporturilor. După mai bine de patru ore de discuții, s-a decis care vor fi propunerile pentru aceste funcții. Astfel, Daniel Suciu este nominalizarea pentru funcțiile de vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi Răzvan Cuc pentru fotoliul de la Ministerul Transporturilor.

Decizia referitoare la propunerea liderului deputaţilor PSD Daniel Suciu la Ministerul Dezvoltării a fost luată cu unanimitate de voturi, în timp ce un singur social-democrat a votat împotriva nominalizării lui Răzvan Cuc la Transporturi.

Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor sunt conduse interimar de Eugen Teodorovici, respectiv, Rovana Plumb. Ele nu au miniştri plini de la finalul anului trecut, iar interimatul expiră pe 20 februarie.

Premierul Viorica Dăncilă va înainta nominalizările validate de Comitetul Executiv Naţional al PSD președintelui Klaus Iohannis.

În ceea ce îl privește pe Daniel Suciu, acesta este originar din județul Bistrița-Năsăud și se află la al doilea mandat de deputat.

Daniel Suciu are 38 de ani și înainte de a intra în politică a fost jurnalist, el fiind absolvent  al Universității „Lucian Blaga” Sibiu, specializarea Științe Politice.

Potrivit CV-ului postat pe pagina de internet a Camerei Deputaților, în perioada septembrie 2007 – iunie 2012, Daniel Suciu a fost consilier parlamentar, iar între ianuarie 2007 – septembrie 2007, director al Cancelariei Prefectului din cadrul Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud. În perioada 2008 – 2012, acesta a fost consilier județean.

În plan politic, Daniel Suciu a fost purtător de cuvânt al PSD Bistrița-Năsăud, președinte al organizației de tineret a PSD Bistrița-Năsăud, în prezent el fiind vicepreședinte al PSD Bistrița-Năsăud. În februarie 2018, deputatul bistrițean a fost ales lider de grup al deputaților PSD din Camera Deputaților și deține și funcția de secretar general adjunct al PSD.

În prezent, un alt bistrițean ocupă tot un fotoliu de ministru, fiind vorba despre Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor. De asemenea, în trecut, același fotoliu l-a ocupat și bistrițeanca Doina Pană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.