Un elicopter SMURD a fost solicitat să intervină în localitatea Prundu Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud pentru a prelua un bărbat de 59 de ani aflat în stare critică după ce a fost rănit în urma unui accident cu un utilaj forestier.

Incidentul s-a produs într-o zonă greu accesibilă din comuna Bistrița Bârgăului, la fața locului fiind direcționate mai multe echipaje, printre care unul SMURD de prim ajutor, o autospecială de descarcerare și un echipaj din cadrul Serviciului Salvamont Bistrița-Năsăud.

Deși inițial s-a anunțat că bărbatul ar fi fost prins sub un TAF, când au ajuns la fața locului, echipajele de intervenție de la GIS Prundu Bârgăului au constatat că bărbatul nu era prins sub utilaj și că este conștient.

“Prezintă fracturi deschise la ambele membre inferioare, cu sângerare masivă. În sprijin a fost alocat și echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean. I s-a acordat primul ajutor și este stabilizat, în sprijin fiind solicitat elicopterul SMURD. Victima a fost coborâtă din zona unde a avut loc incidentul cu ajutorul echipajului Salvamont și transportată la stadionul de fotbal din Prundu Bârgăului, unde a fost predată elicopterului SMURD”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

UPDATE 15:25

Bărbatul a fost evacuat după aproximativ 3 ore dintr-o zonă greu accesibilă cu eforturile conjugate ale pompierilor militari de la GIS Prundu Bârgăului, Salvamont Bistrița-Năsăud, SAJ BN și ale echipajului aerian SMURD. Pe traseu a intrat de două ori în stop cardiorespirator, dar de fiecare dată salvatorii au reușit să îl resususciteze. Va fi transportat cu elicopterul la o clinică de specialitate din Cluj Napoca”, a mai adăugat Marius Rus.

Intervenție în zonă greu accesibilă a salvatorilor

Un elicopter SMURD a fost solicitat să intervină în localitatea Prundu Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud pentru a prelua un bărbat de 59 de ani aflat în stare critică după ce a fost rănit în urma unui accident cu un utilaj forestier. Incidentul s-a produs într-o zonă greu accesibilă din comuna Bistrița Bârgăului.

Publicată de Realitatea De Bistrita pe Miercuri, 24 iulie 2019

FOTO/VIDEO: ISU B-N, Salvamont S-N

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.