Femeie din Tiha Bârgăului, infectată cu CoVid-19! Un prim caz a apărut și în Spermezeu

În comuna bistrițeană Tiha Bârgăului a apărut primul caz de coronavirus. Este vorba despre o femeie de 76 de ani din satul Mureșenii Bârgăului, care  a fost internată în spital unde a fost diagnosticată cu CoVid-19, potrivit anunțului făcut, joi, de primarul Vasile Șut, pe Facebook.

 

Potrivit edilului, familia femeii de 76 de ani a intrat în izolare la domiciliu și îi îndeamnă pe sătenii care au intrat în contact cu aceștia să se autoizoleze de asemenea la domiciliu, iar dacă au simptome de gripă să își anunțe de urgență medicul de familie.

„O veste mai puțin plăcută a ajuns în ultimele ore în comuna noastră: avem prima situație de infectare cu noul coronavirus.
Nu este cazul să intrăm în panică însă e important să avem grijă de noi și de semenii noștri și respectăm în continuare toate măsurile de protecție.
O doamnă de 76 de ani din satul Mureșenii Bârgăului a fost internată în spital unde a fost diagnosticată cu coronavirus. Familia dânsei a intrat deja în autoizolare la domiciliu și vom avea grijă ca toate măsurile de protecție și siguranță să fie respectate.

Din păcate, nu vă pot oferi mai multe informații despre această situație pentru că gestionarea cazului nu se află în responsabilitatea autorităților locale însă, vă rog, pe toți cei care ați intrat în contact în ultima perioadă cu familia din Mureșenii Bârgăului să vă autoizolați la domiciliu și dacă aveți simptome de gripă să anunțați de urgență medicul de familie.
Vor fi reluate acțiunile de dezinfecție în comuna noastră însă, vă rog, încă o dată să fiți responsabili, să respectați măsurile de distanțare socială, să nu ieșiți din case dacă nu este obligatoriu și să respectați cu strictețe măsurile de igienă”, a scris Vasile Șut.

Dragii mei, O veste mai puțin plăcută a ajuns în ultimele ore în comuna noastră: avem prima situație de infectare cu…

Publicată de Sut Vasile pe Joi, 23 aprilie 2020

Miercuri, și primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi, a anunțat un prim caz în unitatea administrativ teritorială pe care o conduce.

 1. „Dat fiind faptul că o persoană din comuna Spermezeu, localitatea Dumbrăvița a fost testată și diagnosticată cu noul virus COVID 19, Direcția de Sănătate Publică a contactat telefonic pe toți presupușii contacți direcți cu familia din Dumbrăvița și i-au izolat la domiciliu.
  Am rugămintea ca toate persoanele care cred că au avut contact direct sau indirect, în ultima perioadă, cu familia din Dumbravița, să respectați cu strictețe izolarea la domiciliu până vom identifica persoana sau persoanele purtătoare de acest virus care au intrat în contact direct.
  Pentru binele dumneavoastră și al familiilor dumneavoastră vă rog sa fiți precauți si totodată responsabili.
  Despre această situație , noi administrația publică locală avem prea puține informații, cei care gestionează situația sunt:
  -Prefectura Bistrița-Năsăud
  -Direcția de Sănătate Publică
  -Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița.
  Tocmai de aceea vă rog să aveți mare grijă!”, a scris primarul Hognogi pe Facebook.

Bună seara. Dat fiind faptul că o persoană din comuna Spermezeu, localitatea Dumbravița a fost…

Publicată de Hognogi Sorin pe Miercuri, 22 aprilie 2020

Potrivit datelor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, până joi 23 aprilie, în județ au fost diagnosticate cu CoVid-19 148 de persoane, dintre care 53 au fost deja vindecate, iar 11 au decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.