Un bărbat din localitatea Parva a fost pus sub control judiciar de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, pentru încălcarea regimului armelor și munițiilor, în urma a două percheziții domiciliare, efectuate marți. Anchetatorii au descoperit o armă letală de vânătoare, ascunsă în trunchiul unui arbore, într-o pădure din Munții Rodnei.

 

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au efectuat, marți, 19 octombrie două percheziții domiciliare și au ridicat o armă de vânătoare, care ar fi fost deținută ilegal de un bărbat.

„În continuarea cercetărilor efectuate, în luna iunie 2021, într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, ieri, 19 octombrie, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile au fost desfășurate în localitatea Parva, la locuințele a doi bărbați, de 55, respectiv 36 de ani, ambii din localitate și au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor 2 telefoane mobile, precum și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie. 

În continuarea activităților desfășurate, bărbatul de 55 de ani i-a condus pe polițiști într-o pădure, din munții Rodnei, unde a fost descoperită și ridicată o armă letală, de vânătoare, ascunsă în trunchiul unui arbore. Arma în cauză era deținută ilegal de bărbat”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, cei doi bărbați fiind conduși la audieri. 

Față de bărbatul de 55 de ani, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate. 

Acțiunile au beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Postului de Poliție Parva.

 

ImagineImagine

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud