Gabriel Lazany: Cred că la anul pe vremea asta noi o să avem heliport funcțional

Realizarea unui heliport pe acoperișul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bistrița este tot mai aproape de concretizare. La licitație există depusă doar o singură ofertă din partea unei asocieri de firme, care acum este în procedura de evaluare tehnică.

 

Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, spune că este foarte posibil ca săptămâna viitoare să semneze contractul de proiectare și execuție.

Probabil săptămâna următoare vom finaliza evaluarea tehnică și se va semna contractul de proiectare și execuție. Avem ofertant, o singură firmă, de fapt o asociere formată dintr-o firmă din Iași și una din București. Proiectarea nu cred că va dura mai mult de 30 de zile, după care începe lucrul efectiv„, a precizat Lazany.

Acesta a explicat și care este motivul pentru care numărul ofertelor nu a fost mai mare.

Condițiile sunt un pic mai speciale la heliport, trebuie să fii autorizat de către Autoritatea Aeronautică Civilă. Nu sunt foarte multe firme care sunt autorizate. Mai mult decât atât, sunt foarte puține care au și experiența necesară. În România, la ora actuală, cred că este un singur heliport de terasă funcțional, la spitalul din Oradea, care inițial a fost construit ca și platformă tehnologică și apoi a fost autorizat ca și heliport„, a afirmat Lazany.

Managerul SJU Bistrița este convins că lucrările vor fi finalizate în maxim un an.

Eu cred că la anul pe vremea asta noi o să avem heliport funcțional„, a precizat Lazany.

Reamintim că finanțarea pentru realizarea acestui obiectiv de investiții va fi asigurată integral din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Costurile sunt de aproximativ 1,7 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.