Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrița: Condiționarea actului medical este un lucru care trebuie sesizat! Generația asta de medici tineri nu știe să ia, nu îi învățați. Îi puneți în niște situații jenante să tot fugiți cu plicul după ei. Dați-le pace!

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bistrița, Gabriel Lazany, îi îndeamnă pe bistrițeni să nu mai fugă după medici cu plicul. Potrivit managerului bistrițean, medicii sunt puși în „situații jenante” atunci când pacienți fug după aceștia cu plicul. Totuși, Lazany a subliniat că, în cazul în care vreun angajat al spitalului, indiferent că este paznic sau medic, ar solicita șpagă, respectivul nu ar fi pus pe liber a doua zi.

 

Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrița, nu este de acord cu medicii care condiționează actul medical pentru primirea de foloase materiale și îi îndeamnă pe pacienții care sunt în astfel de situații să sesizeze instituțiile abilitate.

„Condiționarea actului medical este un lucru care trebuie sesizat. Întotdeauna! Dacă i se condiționează cuiva realizarea actului medical, prin solicitarea anumitor sume de bani, sunt instituții ale statului care cu asta se ocupă și trebuie sesizate. Să nu facă pacienții excepție de la aceste prevederi. Nu este normal ca un medic să condiționeze actul medical, prin pretinderea unor foloase, mai ales că acum salariile sunt destul de interesante în zona medicală”, a declarat, marți, într-o conferință de presă, Gabriel Lazany.

Un bistrițean îmi propunea, într-un comentariu la un articol publicat în presa locală, să îi caut pe medici în buzunare, când vin la muncă și când pleacă acasă. Haideți să nu îi mai dăm să nu-l am eu de verificat pe medic. Nu e mai normal așa? Dacă un paznic vă cere banii veniți la mine și spuneți-mi și a doua oară nu va mai avea ocazia să vă ceară„, a adăugat managerul SJU Bistrița.

Gabriel Lazany a mai afirmat că a văzut situații în spitalul pe care îl conduce în care medicii sunt puși chiar în situații jenante din cauza pacienților care aleargă după ei pentru a le oferi plicul cu bani.

Generația asta de medici tineri nu știe să ia, nu îi învățați. Dați-le pace! De multe ori, îi puneți în niște situații jenante să tot fugiți cu plicul după ei. Eu am văzut situații din-astea pe coridoare. Dați-le pace! Nu îi învățați. Trebuie să înțeleagă populația. E jenant! (…) Atâta este de îndoctrinată șpaga asta, încât dacă medicul refuză, pacientul crede că moare sau că e foarte grav bolnav. Domnilor, nu se întâmplă treaba asta, vă face bine la fel! De multe ori, generația asta de medici tineri care  nu știu să ia (n. r. – șpagă), îi puneți în niște situații jenante să tot fugiți cu plicul după ei. Eu am văzut situații din-astea pe coridoare. Dați-le pace! Nu îi învățați. Trebuie să înțeleagă populația. E jenant!„, a spus managerul SJU Bistrița.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.