Prezent vineri la Bistrița, la ceremonia de repatriere a Batalionului 812 „Şoimii Carpaţilor” după o misiune de mai bine de şase luni executată în teatrul de operaţii din Afganistan, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat că scrisoarea pe care a trimis-o, la începutul lunii februarie, președintelui României, Klaus Iohannis, prin care a cerut o rezolvare amiabilă a conflictului privind numirea şefului de Stat Major General al Armatei, a rămas fără răspuns. Totodată, ministrul a precizat că structura militară nu este afectată, în acest moment.

 

Ministrul  Gabriel Leș, i-a trimis la începutul lunii februarie o scrisoare lui Klaus Iohannis în care i-a cerut președintelui o întrevedere pentru a găsi o soluție privind șeful Statului Major. Până acum însă, ministrul Apărării nu a primit vreun răspuns.

Da, am trimis, pentru că este un aspect care ţine până la urmă de o cooperare şi de o colaborare corectă instituţională, care ar fi trebuit să aibă loc mai demult. Răspunsul nu a venit în acest moment. Vom merge mai departe cu acest proces, din păcate, al Ministerului Apărării Naţionale, trecând acel decret, dar structura militară nu suferă în acest moment, pentru că avem atribuţii date locţiitorului şefului Statului Major al Apărării, care merge foarte bine„, a spus ministrul Gabriel Leş.