În municipiul Bistrița va fi construit un bloc ANL cu locuințe destinate tinerilor specialiști din administrația publică locală (FOTO)

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a predat către Agenția Națională pentru Locuințe un nou amplasament pe care se va construi un bloc cu 24 de unități locative. Acestea vor fi destinate tinerilor specialiști din administrația publică locală. 

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, anunță că în municipiul Bistrița va fi construit un nou bloc de locuințe ANL. ”După proiectul pilot în România, cel de construire a unor locuințe ANL pentru tinerii specialiști din sănătate, care e aproape de receptie, am predat către Agenția Națională pentru Locuințe amplasamentul pe care se va construi un nou bloc cu 24 de unități locative” precizează președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Potrivit administrației județene, cele 24 de locuințe vor fi locuințe de serviciu destinate tinerilor specialiști din administrația publică.

Finanțarea pentru acest obiectiv de investiții va fi asigurată de Guvernul României prin Agenția Națională pentru Locuințe. ”Contractul de lucrări este semnat și urmează începerea lucrărilor” a mai adăugat Moldovan.

Noul bloc va fi construit tot pe strada Prundului, acolo unde a fost ridicat un alt bloc tot cu 24 de apartamente destinate medicilor, lucrările le acesta fiind pe ultima sută de metri, urmând să fie recepționate în curând. Acestea au fost demarate în toamna anului 2017, fiind executate de firma bistrițeană Record SRL, valoarea contractului fiind de aproximativ 3 milioane lei cu TVA. Pentru aceste locuințe, încă de anul trecut, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat lista de prioritate. 20 cadre medicale figurează pe lista privind repartizarea unei locuințe ANL tinerilor specialiști în sănătate care își desfășoară activitatea în unitățile medicale din județul Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.