În Pasul Tihuța din Bistrița-Năsăud, drumarii intervin cu autofreza pentru lărgirea drumului în zonele în care zăpada a fost spulberată pe carosabil (VIDEO)

În contextul atenționării meteorologice Cod galben de ninsoare, vânt și vijelii, pe DN 17, în Pasul Tihuța din județul Bistrița-Năsăud, drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilaje și cu circa 200 de tone de material antiderapant pentru a asigura condiții bune de desfășurare a traficului rutier. De asemenea, în zonele în care viscolul a spulberat zăpada pe carosabil s-a intervenit cu autofreza pentru lărgirea platformei drumului și îndepărtarea zăpezii de pe acostament.  

Sfârșitul de săptămână a adus temperaturi scăzute în județul Bistrița-Năsăud. La cota 1.200 din Pasul Tihuța, mercurul din termometre a scăzut până la -15 grade Celsius și vântul suflă cu putere.

În unele zone, vântul puternic care a început să sufle încă de vineri după-amiaza a spulberat zăpada și a împrăștiat-o pe carosabil.

Publicată de Nicoleta Cherechesiu pe Vineri, 22 februarie 2019

Potrivit Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud, ”drumarii au intervenit cu utilaje și cu autofreza pentru lărgirea platformei drumului în zonele cu viscolituri (km 111-114)”.

Autoritățile județene spun că nu au fost înregistrate situații deosebite, pe DN 17 în Pasul Tihuța s-a intervenit cu utilaje și cu 200 tone de material antiderapant, iar drumarii continuă munca pentru a preîntâmpina orice probleme. Cu toate că în zonă s-a așternut un strat consistent de zăpadă, în acest moment, datorită intervențiilor drumarilor, asfaltul este curat, mai completează reprezentanții Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud.

De asemenea, Poliția Rutieră patrulează și monitorizează traficul, recomandând prudență în trafic și adaptarea vitezei la condițiile de drum.

Până în această după-amiază la ora 16:00, județul Bistrița-Năsăud se află în continuate sub o atenționare meteorologică Cod Galben de ninsoare, vânt și vijelii.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud monitorizează în permanență starea drumurilor.

VIDEO credit: Facebook – Nicoleta Cherecheșiu, Poliția Rutieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.