În urma contestațiilor, încă patru absolvenți au obținut medie de trecere la examenul de Bacalaureat sesiunea de toamnă

Procesul de soluționare a contestațiilor depuse de absolvenții nemulțumiți de notele obținute la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat s-a încheiat. Datele arată că alți patru absolvenți din Bistrița-Năsăud au promovat examenul.

La sesiunea de toamnă a examenul de Bacalaureat, în Bistrița-Năsăud au fost înscrişi 606 candidaţi, însă, dintre aceștia doar 100 au reușit să obțină medii peste 6. După contestații, încă patru au fost declarați admiși.

Cea mai mare medie din județ – de 8,5 a fost obținută de o absolventă a Liceului „Radu Petrescu” din Prundu Bîrgăului.

Pe locul doi în ierarhia liceelor cu cele mai bune rezultate obținute la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se află Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud și Colegiul Economic Năsăud. După cea mai mare medie de 8,5, urmează alți 12 absolvenți care au obținut medii peste 7.

În ceea ce privește situația de la nivel național, potrivit Ministerului Educației, rezultatele finale înregistrate în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2018, după soluţionarea contestaţiilor, indică o rată de promovare de 29,7%. În raport cu rata de promovare generată de rezultatele iniţiale (26,9%) se constată o majorare de 2,8%, iar în raport cu procentul final din sesiunea a II-a de anul trecut (28,3%), creșterea este de 1,4%. Prin urmare, au promovat examenul de Bacalaureat, în sesiunea august-septembrie, 10.589 de candidați, cu 986 mai mulţi faţă de prima afişare a rezultatelor (9.603).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.