Începe testarea sistemului RO-ALERT în Bistrița-Năsăud

Începând de astăzi, 20 septembrie 2018, Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” va fi testat și la nivelul județului Bistrița-Năsăud.

Între orele 17.00 – 19.00, un mesaj se va transmite către majoritatea localităţilor din judeţ, exceptând zona de Nord, Nord – Vest a zonei noastre de competenţă. Mâine, 21 septembrie în intervalul 10.00 – 12.00, la nivelul județului va fi transmis un mesaj în patru localități din județ, iar în intervalul 17.00 -19.00, într-o zonă a municipiului Bistriţa. Aceste teste vor fi reluate în ziua de 24 septembrie, la nivelul întregului județ, în aceleași intervale de timp” informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud..

În ziua de 26 septembrie, între orele 10.00-12.00 și 17.00-19.00, vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localitățile din România.

Mai mult decât atât, în perioada următoare vor fi puse la dispoziția publicului informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și operatorul de telefonie mobilă, pentru recepționarea mesajelor de avertizare.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate și care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Județului Bistrița-Năsăud”. Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mobil.

ISU B-N atrage atenția cp mesajele au rolul de a testa aplicația, iar persoanele care primesc mesajul nu trebuie să intre în panică, nu este o situație reală, nu se va lua nicio măsură.

Accesând https://ro-alert.ro/ vă puteți configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor.

Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.